У Данії дістали невідомий обʼєкт біля "Північного потоку-2"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Данії дістали невідомий обʼєкт біля "Північного потоку-2"

У Данії дістали невідомий обʼєкт біля "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

Влада Данії помітила невідомий об'єкт, знайдений біля російського газопроводу «Північний потік - 2» у Балтійському морі, і запросила оператора газопроводу підняти його.

Джерело: Данське енергетичне агентство

У Данії дістали невідомий обʼєкт біля «Північного потоку — 2»

Під час перевірки останньої неушкодженої ділянки трубопроводу російського газопроводу «Північний потік – 2» у Балтійському морі було виявлено невідомий об'єкт на глибині 73 метри.

Данська влада запросила оператора газопроводу, який контролюється Росією, щоб допомогти витягти об'єкт із моря.

Відповідно до повідомлення, опублікованого Міноборони Данії, виявлений предмет виявився порожнім морським димовим буй, що використовується для візуального маркування, і не загрожує.

Що відомо про «Північний потік – 2»

У вересні 2022 року на трубопроводах «Північний потік» було виявлено чотири витоки газу, що призвело до зниження тиску. Після події країни ЄС та США, а також НАТО припустили, що на трубопроводах відбулася диверсія.

НАТО офіційно заявило, що пошкодження на Північних потоках були наслідком "свідомих диверсійних дій". Сейсмологи заявили, що в зонах витоку було зафіксовано підводні вибухи. Шведські спецслужби згодом підтвердили факт диверсії трубопроводами «Північний потік».

У березні 2023 року американське видання The New York Times з посиланням на джерела та дані розвідки опублікувало статтю, в якій стверджується, що проукраїнська група "опонентів Путіна" могла бути пов'язана з вибухами на російських газопроводах "Північний потік" та "Північний потік-2" .

У цій групі, як стверджується, були росіяни та українці. Британська газета The Times також писала, що західні розвідники знають ім'я українця, який нібито фінансував диверсію на "Північних потоках". Однак особистість цієї людини не розкривається задля безпеки України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?