У Данії повністю заборонили безкоштовні поліетиленові пакети
Категорія
Світ
Дата публікації

У Данії повністю заборонили безкоштовні поліетиленові пакети

У Данії повністю заборонили безкоштовні поліетиленові пакети
Джерело:  online.ua

З 1 січня 2021 року всі громадяни Данії повинні платити мінімум 0,54 євро (близько 18 гривень) за пластиковий пакет. Легкі поліетиленові пакети, в які покупцям і клієнтам упаковують товари в магазинах і кафе, при покупці їжі на виніс, повністю заборонили в цій країні. Таким чином данський уряд намагається привчити жителів країни до скорочення споживання пластикових пакетів і важливості їх переробки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу посольства Данії в Україні.

"Переважна більшість наших пластикових відходів сьогодні згорає в великих сміттєспалювальних заводах. Це погано і для клімату, і для природи. Ось чому ми забороняємо пластикові пакети, які зазвичай не переробляються. Купити сумку-переноску для своїх товарів, як і раніше, можна, але вона буде коштувати не менше 0,54 євро незалежно від розміру. Таким чином, ми всі повинні активно вирішити, чи дійсно нам потрібна сумка ", - прокоментувала заборону міністерка навколишнього середовища Данії Леа Вермеліньо.

Данська чиновниця нагадала, що кількість пластикових відходів, що скидаються в Світовий океан щороку, еквівалентно викиду цілої вантажівки пластика в море щохвилини. Вона закликає весь світ змінити ситуацію, і заборона на пластикові пакети може стати першим кроком до очищення нашої планети від сміття, яке не переробляється.

Як відомо, в Україні також вже практично готовий законопроєкт про заборону пластикових пакетів. Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування вже допрацював проєкт закону №2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів на території України для прийняття його Верховною Радою в цілому. Законопроєктом пропонується заборонити поширення в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг: надлегких пластикових пакетів; легких пластикових пакетів товщиною до 50 мкм.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Індії відкрили кафе, де пластикові відходи обмінюють на їжу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?