У Дніпрі з під завалів зруйнованого ракетою армії РФ будинку дістали тіло загиблого
Категорія
Україна
Дата публікації

У Дніпрі з під завалів зруйнованого ракетою армії РФ будинку дістали тіло загиблого

У Дніпрі з під завалів зруйнованого ракетою армії РФ будинку дістали тіло загиблого
Джерело:  online.ua

Керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко зазначив, що в результаті влучання ракети армії РФ у житловий будинок 26 листопада загинула людина. Тіло дістали з під завалів рятувальники.

Джерело: Telegram-канал керівника Дніпропетровської ОВА

Що відомо про наслідки ракетних атак окупантів по Україні 

Щойно рятувальники дістали тіло загиблого з-під завалів зруйнованих ракетою складів. Під час атаки постраждали 13 людей. Троє все ще у лікарнях, - зазначив Резніченко.

Між тим керівник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич зазначив, що вдень 27 листопада окупаційна армія РФ завдала ударів по лініям електропередач, що живлять нещодавно звільнений Херсон.

Російські окупанти продовжують нищити енергетичну інфраструктуру Херсона. Щойно рашисти поцілили в лінії електропередач, які живлять місто. Фахівці "Херсонобленерго" вже працюють над їх відновленням, - зазначив Янушевич.

За його словами, українські енергетики постарались, щоб всього за два тижні після деокупації Херсона у місті почала з’являтися електроенергія.

Зокрема, як зазначив Янушевич,  вчора поетапно почали підключати до електропостачання побутових споживачів. Близько 5% херсонців уже мали світло в своїх будинках.

Керівник Херсонської ОВА також підкреслив, що енергетики змогли полагодити пошкоджені електромережі менше, ніж за пів години. Херсонцям, яких підключили до мережі вчора, вже повернули світло.

Окрім того, подали напругу по високовольтних лініях на 150 кВ. Спеціалісти працюють, аби повернути світло в домівки усіх херсонців.

Між тим речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що в окупантів ще достатньо ракет та БПЛА для нових масованих атак по Україні.

Однак високоточних ракет, якими терористи б'ють по енергосистемі, сьогодні залишилось не так вже й багато.

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, Росія навряд чи може наростити свої виробничі потужності настільки, щоб наздоганяти те, що втрачає. Тому для нових обстрілів України росіяни мають ретельно планувати і витрачати деякий час для підготовки.

Банально треба ракети перевести на кораблі, поставити їх туди, зарядити. Тому така періодичність. Близько раз на тиждень може зберігатися, - зазначив речник Командування ПС ЗСУ.

Крім того, на підготовку і частоту масованих ударів РФ впливають й погодні умови, які важливі для підняття авіації в небо та безпосередньо фіксації обстрілів з повітря.

За словами Ігната, війська РФ перед черговим ударом також опираються не лише на дані руйнувань, а й на те, де удар відчули якомога сильніше та боляче.

Вони проводять від обстрілу до обстрілу відповідну розвідку де треба вдарити ще, яким чином завдати удару, щоб якомога сильніше ми це відчули і якомога боляче, - наголосив речник ПС ЗСУ.

Саме тому українців і закликають не публікувати інформації про обстріли та роботу ППО, щоб не живити нею ворога.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?