У Дніпрі затримали підозрюваного у масовому розстрілі військовослужбовців
Категорія
Події
Дата публікації

У Дніпрі затримали підозрюваного у масовому розстрілі військовослужбовців

У Дніпрі затримали підозрюваного у масовому розстрілі військовослужбовців
Джерело:  online.ua

Правоохоронці Дніпра у результаті проведення спецоперації "Сирена" затримали військовослужбовця Нацгвардії з Одеської області, який вночі з невідомих причин вбив п'ятьох товарищів по службі на території   Південного машинобудівного заводу "Южмаш". 

Джерело: Facebook-сторінка глави МВС

Подробиці затримання військовослужбовця

Глава МВС Денис Монастирський приніс глибокі співчуття родичам загиблих від руки уроженця Одеської області, військовослужбовця Нацгвардії  Рябчука Артемія Юрійовича 2001 року народження.

За його словами, винний буде нести найсуворішу відповідальність за свій жахливий вчинок.

Глава МВД також повідомив, що вже розпорядився створити спеціальну комісію по виченню обставин цієї трагедії.

Також будуть вивчатися обставини проходження Артемом Рябчуком військово медичної комісії, його психічний стан на момент видачі допуску до зброї. Після вивчення умов та обставин що призвели до трагедії будуть зроблені висновки. В тому числі кадрові. Впевнений що нам треба провести ґрунтовний аналіз того, як в країні побудована строкова військова служба, які її переваги та недоліки і що потрібно кардинально змінювати, - зазначив очільник МВС.

Інформацію про затримання стрілка також підтвердив міський голова Дніпра Борис Філатов. Він уточнив, що підозрюванного у масовому вбивстві товарищів по службі затримали у селищі Підгороднє.

Що відомо про винуватця трагічного інциденту

Як повідомив на свої сторінці у Facebook Антон Геращенко, військовослужбовець є уроженцем міста Ізмаїл Одеської області.

Солдата було призвано на термінову службу Одеським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки у жовтні 2021 року.

За інформацією ЗМІ, хлопець має середньотехнічну освіту, закінчив Ізмаїльський аграрно-технічний коледж. До служби в армії нібито працював комірником на одному з приватних підприємств.

У МВС також опублікували імена загиблих та поранених:

  • Буганов Олександр Олександрович – 15.08.1987, військовослужбовець військової частини 3021 Нацгвардії України, старший лейтенант, начальник варти.

  • Левківський Артем Володимирович – 16.12.2000, військовослужбовець військової частини 3021 Нацгвардії України, старший солдат, помічник начальника варти. Проживає у м. Олешків, Херсонської області.

  • Драган Олександ Олександрович – 06.11. 1997, військовослужбовець військової частини 3021 Нацгвардії України, молодший сержант. Проживає: м. Дніпро, пров. Громадянський, 42. Інші дані встановлюються.

  • Черник Леонід Леонідович – 2002 року народження, військовослужбовець військової частини 3021 Нацгвардії України, старший солдат. Проживає в Херсонській області. Інші дані встановлюються.

  • Цивільна загибла, жінка на ім'я Віра – 1986 року народження.

Серед тих, хто отримав поранення:

Наместник Денис Вікторович, 23.08.2002 р.н, Гулида Владислав Юрійович, 31.12.1999 р.н., Семенченко Ігор Андрійович, 1997 р.н., працівниця заводу Шарова Жанна Геннадіївна і Мачула Євген Сергійович, 08.07.2001 р.н.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?