У домівці Байдена знову знайшли документи з грифом "таємно"
Категорія
Світ
Дата публікації

У домівці Байдена знову знайшли документи з грифом "таємно"

У домівці Байдена знову знайшли документи з грифом "таємно"
Джерело:  online.ua

Слідчі Федерального бюро розслідування знайшли в будинку американського лідера Джо Байдена у Вілмінгтоні, штат Делавер, нові порцію документів з грифом "таємно".

Джерело: телеканал  CNN  з посиланням на заяву адвоката очільника Білого дому Боба Бауера

У домі Джо Байдена вкотре знайшли документи з грифом "таємно"

За словами адвоката Джо Байдена, 20 січня під час обшуку, який тривав 13 годин, Міністерство юстиції США виявило шість документів із грифом "таємно" та супутні матеріали.

Що важливо розуміти, знайдені документи відносяться до часів роботи Байдена в Сенаті та на посаді віце-президента.

Окрім того, наголошується, що слідчі ФБР вилучили для подальшого вивчення особисті рукописні нотатки президента США тих часів.

Як вдалося дізнатися редакції CNN, Федеральне бюро розслідувань провело обшук у помешканні очільника Білого дому за згодою його юристів та за їхньої присутності.

Журналісти звертають увагу на те, те, що сам порезидент США і його дружина Джилл не були присутні під час обшуку.

Що відомо про скандал навколо Байдена

Як уже згадувалося раніше, ще у січні юристи Білого дому виявили у домівці Джо Байдена у Делавері партію секретних документів, на додачу до старих документів, знайдених в аналітичному центрі команди Байдена у Вашингтоні.

Одразу після цього Генеральний прокурор США Меррік Гарленд призначив спеціального прокурора Роберта Гура для розслідування поводження американського лідера із секретними документами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?