У ДТП на Донбасі загинули більше десяти військових армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У ДТП на Донбасі загинули більше десяти військових армії РФ

У ДТП на Донбасі загинули більше десяти військових армії РФ
Джерело:  online.ua

У російських ЗМІ з'явилась інформація про масштабне ДТП на трасі Шахтарськ-Торез на окупованих територіях Донбасу, у якому загинуло щонайменше 16 військових окупаційної армії РФ та ще троє отримали поранення.

Джерело: РосЗМІ

Що відбувається на окупованих армією РФ територіях Донбасу 

За інформацією окупантів, вантажівка та мікроавтобус зіткнулися у Шахтарському районі Донецької області.

Вантажівка з військовослужбовцями та мікроавтобус зіткнулися в "ДНР", загинули 16 людей, ще троє постраждали...Троє постраждалих перебувають у реанімації у тяжкому стані, - повідомили пропагандистські кремлівські ЗМІ.

Між тим представники окупаційної прокремлівської влади на захоплених українських територіях у Запорізькій області підтвердили спробу замаху на так званого "заступника голови військово-громадянської адміністрації" міста Миколу Волика.

За інформацією Telegram-каналу BAZA, вибухівку встановили на електроопорі вуличного освітлення на висоті близько 1 метра. Пристрій нібито "начинили вражаючими елементами". Сама опора знаходилася за 8 метрів від під'їзду.

За версією слідства СВП було приведено в дію дистанційним шляхом - за 50 метрів від місця вибуху було виявлено два недопалки від цигарок з фільтром. Потужність вибуху становила приблизно 2500 грам у тротиловому еквіваленті, - йдеться у повідомленні Telegram-каналу.

На жаль, колаборант вижив. За даними каналу, Волик не постраждав - ушкодження отримала лише його куртка.

Між тим представники військової розвідки Міноборони Великої Британії зазначили, що зведення лінії оборони на території Білгородської області РФ пояснюється недоліками системи прийняття рішень у РФ, і також бажанням чиновників робити політично доцільні висновки.

У зведенні британської військової розвідки наголошується, що Росія почала розширювати оборонні позиції вздовж свого міжнародного кордону з Україною та у глибині Білгородської області. А 6 грудня 2022 року губернатор Білгорода оголосив про створення місцевих "загонів самооборони".

мінімум з квітня 2022 року, але нові конструкції, ймовірно, є складнішими системами, призначеними для відображення механізованого нападу.

За даними британської розвідки, існує реальна можливість того, що російська влада просуває оборонні приготування на міжнародно визнаній території Росії для розпалювання патріотичних почуттів.

Однак це, ймовірно, ілюструє щиру (але помилкову) віру деяких осіб, які ухвалюють рішення в Росії, у те, що існує реальна загроза вторгнення українських сил, - зазначають аналітики в Міноборони Великої Британії.

Крім того, у Міноборони Британії вважають, що нестача стратегічної оцінки - одна з критичних слабких сторін центральної російської урядової архітектури: про що свідчить початкове рішення Росії вторгнутися до України.

Безпристрасний офіційний аналіз майже напевно часто нівелюється тенденцією до групового мислення та політично доцільних висновків, - зазначають аналітики британської військової розвідки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?