У Франції через протести арештували 169 людей
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції через протести арештували 169 людей

У Франції через протести арештували 169 людей
Джерело:  online.ua

Цими вихідними мешканці Франції вийшли на акції протесту проти пенсійної реформи. Під час заворушень правоохоронці затримали 169 людей, з них 122 — у Парижі.

Джерело: Le Figaro

На протестах у Франції почалися зіткнення

Мешканці Франції проводять демонстрації проти підвищення пенсійного віку, внаслідок чого між ними та правоохоронцями почалися сутички.

Всіх 169 громадян було затримано поліцією через участь у зіткненнях чи заворушеннях під час масових протестів, - заявили у МВС Франції.

Тим часом міністр економіки й фінансів Бруно Ле Мер заявив, що насильницькі дії на протестах "не можна толерувати", хоча право французів на протест є беззаперечним.

По кілька сотень демонстрантів вийшли на вулиці Марселі, а також у Ліллі, Ам'єні, Кані, Сент-Етьєні, Руані, Безансоні, Діжоні, Греноблі та інших містах Франції.

Зазначають, що проти мітингарів, які, зокрема, підпалювали сміттєві баки, поліціянти подекуди застосовували сльозогінний газ.

Через страйк робітників проти пенсійної реформи, у п'ятницю зупинив роботу один із найбільших нафтопереробних заводів країни НПЗ на Сені, який належить TotalEnergies.

Окрім енергетиків страйкують також сміттярі. За інформацією, яку опублікувала паризька мерія, на вулицях зараз не менше 10 тонн сміття.

Яка причина протестів у Франції

Масштабні протести у Франції вже тривають третій день поспіль.

Вони спалахнули після того, як уряд країни застосував спеціальну процедуру прийняття закону без фінального голосування в нижній палаті парламенту. Йдеться про документ, який передбачає підвищення пенсійного віку.

Площа Згоди у французькій столиці тепер заборонена для протестів за рішенням префекта після двох ночей незаконних зборів, під час яких демонстранти осквернили об'єкти, розташовані на площі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?