У Франції виявили новий мутований штам коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції виявили новий мутований штам коронавірусу

У Франції виявили новий мутований штам коронавірусу
Джерело:  online.ua

31 березня офіційно стало відомо, що в одному з центарльних регіонів Франції виявили штам коронавірусу з новими мутаціями, які можуть зробити його більш заразним, а також суттєво зменшити чутливість до вакцин. Вперше цю інформацію підтвердили в університетській мережі лікарень AP-HP, яка обслуговує Париж та його околиці, передає ONLINE.UA з посиланням на  BFMTV.

Новий штам коронавірусу уже отримав назву Андрі-Мондор, за назвою лікарні, де його виявили вперше – у місті Кретей, що на південному сході від Парижа, та дали кодову назву 19B/501Y. За словами представників лікарні, цей штам вже активно циркулює в країні. Дані секвенування геному вірусу підтверджують той факт, що це 1,8% від усіх циркулюючих штамів у Франції, принаймні серед тих зразків, які наразі вдалося детально дослідити.

"У штаму виявили 18 мутацій, з яких 7 або 8 - білка, з якого складається "шип" вірусу і який відіграє ключову роль у здатності вірусу проникати в організм. Серед цих мутацій у тому числі є зміни, що вказують на ймовірно більшу заразність вірусу. Лікарня, де вперше зафіксували цей варіант, продовжує досліджувати його особливості та стійкість до вакцин. Агентство громадського здоров’я Франції класифікувало його як такий, що варто відстежувати", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 16 березня у Франції зафіксували ще один новий штам – у пацієнтів з регіону Бретань з симптомами Covid-19, але чиї ПЛР-тести яких були негативними.

"Йдеться про кластер в лікарняному центрі Ланніон (Кот-д'Армор). 13 березня там було виявлено 79 випадків, у тому числі 8 випадків нового варіанту. Аналізи, проведені Інститутом Пастера, виявили "новий варіант (...), що має дев'ять мутацій в області, що кодує білок S", - розповідають місцеві журналісти.

Влада Франції була схвильована тим, що це невпізнаваний варіант і що його поширення не буде помічено.

Лікарі поки офіційно не підтвердили, що варіант є більш заразним або небезпечним, ніж "звичайний" коронавірус.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ляшко уточнив стадію розробки української вакцини проти COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?