У Франції затримали українського олігарха Костянтина Жеваго
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції затримали українського олігарха Костянтина Жеваго

У Франції затримали українського олігарха Костянтина Жеваго
Джерело:  online.ua

На гірськолижному курорті Куршавель по запиту української сторони французькі правоохоронці затримали українського олігарха та колишнього нардепа Костянтина Жеваго.

Джерело: радниця з комунікацій у Держбюро розслідувань Тетяна Сапьян в етері Всеукраїнського телемаратону

Українського бізнесмена-утікача затримали на курорті у Франції

На сьогодні на запит слідчих ДБР вдалося в Куршевелі затримати Костянтина Жеваго. Він є фігурантом кількох кримінальних проваджень ДБР, і зараз готуються документи на екстрадицію, — заявила радниця ДБР.

У 2019 році Жеваго заочно затримали за розкрадання грошей

Нагадаємо, у вересні 2019 року Державне бюро розслідувань заочно оголосило підозру Костянтину Жеваго у причетності до схеми розкрадання 2,5 млрд гривень банку "Фінанси та Кредит".

Українського олігарха також оголосили у розшук та заочно затримали.

Після 2019 року Жеваго не повертався в Україну, відмовився від посади генерального директора компанії Ferexpo, але залишився її мажоритарним власником і членом ради директорів.

Згідно з рейтингом Forbes, на кінець 2022 року Костянтин Жеваго — п'ята найбагатша людина України. Його статки зараз складають 1,4 млрд доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?