У Грузії поліція взяла штурмом офіс партії Саакашвілі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії поліція взяла штурмом офіс партії Саакашвілі

У Грузії поліція взяла штурмом офіс партії Саакашвілі
Джерело:  online.ua

23 лютого офіційно стало відомо, що в Грузії поліція штурмом взяла офіс, в якому знаходився лідер найбільшої опозиційної партії "Єдиний національний рух" Никанор Мелія, та затримала його. За словами журналістів, поліцейські використовували спецзасоби, включно зі сльозогінним газом. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Эхо Кавказа".

Згідно з останніми даними, штурм розпочали близько 7:30 за місцевим часом. Станом на ранок 23 лютого спецоперація вже закінчилася, а поліцейські вирішили покинути приміщення. В офісі опозиційної політичної сили пошкоджені двері та деякі речі. Окрім того, наголошується, що декілька прихильників опозиції потребують медичної допомоги.

Як уже згадувалося раніше, міський суд Тбілісі 17 лютого постановив заарештувати Ніку Мелію, лідера найбільшої грузинської опозиційної партії "Єдиний національний рух", змінивши йому запобіжний захід із застави на арешт. Варто звернути увагу на те, що Мелію, який очолив "Єдиний національний рух" в кінці 2020 року, влада країни звинувачує в організації та керівництві насильницькими діями на акції протесту перед будівлею парламенту, а також участі в ній - у справі про заворушення 20 червня 2019 року, також відомих як "ніч Гаврилова".

Європейський Союзу, реагуючи на це рішення, закликав політичні сили в країні уникати ескалації ситуації й розпочати конструктивний діалог, а офіційний Вашингтон публічно натякнув, що такі події ставлять під сумнів євроатлантичні прагнення країни. Після усіх цих заяв та попереджень в МВС Грузії нарешті заявили, що відклали виконання рішення суду у справі Мелії.

Окрім того, уже 22 лютого у Грузії затвердили новий уряд на чолі з попереднім міністром оборони, Іраклієм Гарібашвілі, який має репутацію "яструба". Попередній прем’єр Георгій Гахарія подав у відставку оскільки не погоджується з позицією партії щодо арешту Мелії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС України не розглядають перейменування Грузії за прикладом Литви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?