У ГУР озвучили прогноз на лютий-березень і розповіли про зміни в тактиці РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР озвучили прогноз на лютий-березень і розповіли про зміни в тактиці РФ

У ГУР озвучили прогноз на лютий-березень і розповіли про зміни в тактиці РФ
Джерело:  online.ua

Заступник начальника ГУР Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький передбачає активні бойові дії активні в Луганській і Донецькій областях у лютому-березні та відзначає плани РФ активніше використовувати ВДВ.

Джерело: Скібіцький в інтерв'ю "Укрінформу"

У ГУР прогнозують активні бойові дії у лютому-березні

Скібіцький прогнозує активні бойові дії на Донецькому і Луганському напрямках, оскільки Герасимов не виконав своє перше завдання – це повна окупація Донецької і Луганської областей.

Так, лютий-березень будуть активні бойові дії, і саме в Луганській і Донецькій областях. Ми ще бачимо зараз перекидання 2-ї механізованої дивізії 1-ї танкової армії з Білорусі.

У ГУР не виключають, що росіяни можуть знову спробувати зайти на територію України через кордон, це Куп’янський напрямок.

Можливе і відновлення наступальних дій з метою повернення під контроль раніше захоплених ворогом територій в Луганській області.

Також Скібіцький зазначив, що росіяни почали більш реально оцінювати українську потужність і почали використовувати штурмові загони, які нараховують 140-160 осіб.

А ще тактика «Вагнера», яка була застосована спочатку в Бахмуті, потім в Соледарі. Вони намагаються вести штурмові дії за рахунок нанесення потужних артилерійських ударів з метою повного знищення наших позицій оборони. І це - хвиля за хвилею йде, незважаючи на колосальні людські втрати, які вони несуть.

Герасимов планує активніше використовувати ВДВ

Скібіцький зазначив, що після заміни Суровікіна на Герасимова ще складно сказати про зміни в тактиці росіян, проте вони однозначно будуть.

Ми бачимо, як зараз переміщуються, куди перегруповуються їхні підрозділи повітряно-десантних військ. Це і є почерк Герасимова. Чому? Тому що на початку повномасштабної агресії ми чітко знали, що на всіх напрямках у другому ешелоні, по суті, в стратегічному резерві перебували десантники, а в наступі на Київ вони взагалі виконували основне завдання.

ГУР очікує, що РФ почне більш активно використовувати повітряно-десантні війська.

Скібіцький допускає, що саме через це виникли непорозуміння між Герасимовим і командувачем повітряно-десантних військ РФ Михайлом Теплінським, якого звільнили.

Насамперед через те, що при командуванні Герасимова повітряно-десантні війська росії за перші пів року великої війни в Україні, майже наполовину були вибиті. А це елітні війська - 76-та дивізія, 106-та, 98-ма… До речі, остання була перекинута з Херсонського напрямку на інші, більш важливі за їхніми оцінками.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?