У ГУР відреагували на початок розслідування Бельгії щодо України
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР відреагували на початок розслідування Бельгії щодо України

У ГУР відреагували на початок розслідування Бельгії щодо України
Джерело:  online.ua

Представник ГУР Андрій Юсов звернув увагу на те, що питання щодо використання зброї іноземного виробництва на території РФ необхідно ставити "Російському добровольчому корпусу" (РДК) та легіону "Свобода Росії", а не офіційному Києву. 

Джерело:  Суспільне

Бельгія починає розслідування щодо України — у ГУР відреагували

Андрій Юсов вирішив прокоментувати початок розслідування Бельгії щодо використання зброї їхнього виробництва на території РФ.

Наскільки відомо, то вони вже давали коментарі з цього приводу. Зокрема, стосовно затрофеєної/перетрофеєної зброї техніки чи озброєння. Що стосується інших питань, то я думаю що Міністерство оборони прокоментує належним чином, — зазначив представник ГУР МО.

Андрій Юсов також звернув увагу на те, що бійці "Російського добровольчого корпусу" (РДК) та легіону "Свобода Росії" діють на території країни-агресорки цілком автономно.

Що відомо про початок розслідування 

Як уже згадувалося раніеш, бельгійський прем'єр Александр Де Кроо нещодавно заявив, що влада його країна звернеться до України за роз'ясненнями щодо повідомлень про те, що гвинтівки бельгійського виробництва використовувалися на західному кордоні Росії.

Наше міністерство оборони та його розвідувальні органи розпочали розслідування і просять надати інформацію, щоб визначити, що саме сталосяЄвропейська зброя постачається в Україну за умови, що вона буде використовуватися на українській території з метою захисту цієї території. І ми маємо суворий контроль, щоб переконатися, що це так, – заявив політик.

Де Кроо не захотів розповідати журналістам про можливі наслідки, якщо ці повідомлення підтвердяться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?