У Кабміні оцінили терміни вступу України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні оцінили терміни вступу України в НАТО

У Кабміні оцінили терміни вступу України в НАТО
Джерело:  online.ua

Україна станом на 2021 год активно вступила на процес євроатлантичної інтеграції, а через його інтенсивність зупинити цей шлях неможливо, вважають на рівні Кабінету міністрів.

Джерело: 24 канал

За словами віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, Україна спроможна приєднатися до лав союзників найближчими роками.

Вона звернула увагу на довготривалість такого процесу. На цьому наголошували генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і міжнародні партнери Києва.

Наразі українська сторона розпочала шлях до отримання безпосередньо Плану дій для членства в Альянсі.

“Політичне рішення буде ухвалено. Я впевнена, що найближчими роками, хоча не все залежить від України, але підтвердження, що ми будемо членами НАТО, вже є”, - наголосила віцепрем’єрка.

Вона додала, саме з цих причин важливо починати політичні переговори, а особливо важливо, цей процес розпочинає сама України.

Вступ України в НАТО

Офіційну заявку на приєднання до Альянсу український уряд спрямував ще 2008 року за каденції президента Віктора Ющенка. Утім, партнером інша Північноатлантичний блок визнав її тільки 2020 року.

Представники Альянсу та окремі союзники звертали увагу Києва на необхідність перш за все системних реформ у багатьох напрямках. Це стосується порядку функціонування оборонних структур, боротьби проти корупції та інших галузей.

В НАТО неодноразово підкреслювали, що готові прийняти Україну серед своїх лав, однак усі ці процеси повністю залежать від Києва та прогресу, який він здатний розвинути на шляху реформ.

Нещодавно український президент Володимир Зеленський прямо звернувся до представників НАТО із закликом надати державі ПДЧ, про який говорять вже тривалий час. Він називав євроатлантичну інтеграцію можливістю для української сторони захистити себе від агресії ззовні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?