У Казахстані, Киргизстані та Узбекистані стався масштабний блекаут
Категорія
Події
Дата публікації

У Казахстані, Киргизстані та Узбекистані стався масштабний блекаут

У Казахстані, Киргизстані та Узбекистані стався масштабний блекаут
Джерело:  online.ua

25 січня офіційно стало відомо, що відразу в трьох країнах Центральної Азії - Казахстані, Киргизстані та Узбекистані - стався масштабний блекаут.

Джерело: Фейсбук-сторінка Міненерго Казахстану

Відразу в трьох країнах Центральної Азії відбулися відключення електрики

За словами представників адміністрації міста Алмати (Казахстан), мешканцями якого є понад два мільйони людей, відключення сталося по лінії KEGOC ("Казахстанська компанія з управління електричними мережами").

Вони звертають увагу на те, що спрацювали системи автоматичного частотного завантаження на підстанціях, роботи з перепідключення уже розпочалися.

Відключення електрики відбулися у Шимкенті, Таразі, Туркестанській області (Казахстан), а також у столиці Киргизстану Бішкеку, у киргизстанському місті Оша та у столиці Узбекистану Ташкенті. Tengrinews повідомляє про відключення в Алма-Атинській, Жамбильській та Туркестанській областях Казахстану, без світла залишилися жителі деяких районів Чуйської та Іссик-Кульської областей Киргизстану, - йдеться в повідомленні.

За словами керівництва Міністерства енергетику Узбекистану, масштабний блекаут в Центральній Азії став наслідком аварія на території Казахстану. У відомстві стверджують, що через енергосистему Узбекистану та Киргизстану сталося накидання потужності на транзит електроенергії 500 кВ "Північ-Схід-Південь Казахстану.

В результаті стався аварійний поділ транзиту "Північ-Схід-Південь Казахстану" з погашенням значної частини споживачів Південної зони Казахстану. Обсяг обмежень становить близько 1500 мегават. Наразі системним оператором АТ "KEGOC" вживаються заходи щодо ліквідації аварії, — кажуть у Казахстані.

Згідно з останніми даними, аеропорт Ташкента тимчасово перестав приймати рейси через перебої з електрикою, а аеропорт Бішкека був вимушений перейти на автономне енергопостачання. В результаті відключення електроенергії у Ташкенті довелося зупинити роботу метро.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?