У Києві та області скоротять тривалість комендантської години – КМВА
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві та області скоротять тривалість комендантської години – КМВА

У Києві та області скоротять тривалість комендантської години – КМВА
Джерело:  online.ua

У Київській ОВА повідомили про скорочення тривалості комендантської години. Тепер вона триватиме з 00:00 до 05:00.

Джерело: КМВА

Комендантська година в Києві та області буде скорочена

17 березня начальник КМВА Сергій Попко заявив, що з опівночі 26 березня комендантська година у Києві та області буде скорочена. Починатиметься комендантська година тепер опівночі і триватиме до 5 ранку. Її тривалість складатиме п’ять годин замість шести, як це було раніше.

Це рішення зробить Київ більш комфортним для мешканців, розвантажить дороги столиці, що дозволить киянам більш вільно пересуватися містом, – заявили у КМВА

Попко повідомив, що питання комендантської години розглядалося регулярно.

Однією з причин став суспільний запит щодо її скорочення, зокрема петиція, яка набрала необхідну кількість голосів. Також КМВА регулярно отримувала звернення приватних підприємств, державних установ та мешканців столиці.

Зменшення комендантської години, за словами начальника ОВА, запроваджується з метою покращення логістичного забезпечення Києва, стимулювання розвитку промисловості, підприємництва та економіки в цілому.

Проте Попко також наголосив, що загрози для Києва зберігаються, тому у разі необхідності заходи безпеки будуть посилені.
Але в сотий, в тисячний раз усім нагадаю — Війна не закінчилася. Війна триває. Загрози для столиці та її мешканців досі існують. І якщо виникнуть підстави – безпекові заходи можуть бути посилені. Зокрема, і тривалість комендантської години може бути збільшена. Аби цього не сталося – нам потрібна єдність. Нам потрібна підтримка ЗСУ. Щодня. Не забувайте, що саме завдяки хлопцям і дівчатам на фронті Київ має змогу повертатися до більш цивілізованого життя. Наближаємо разом мир в Україні після нашої Перемоги , — написав Сергій Попко.

Як працюватимуть магазини та транспорт

В КМВА підкреслили, що за рахунок скорочення комендантської години збільшиться час руху громадського транспорту, що покращить комфорт киян та гостей міста та допоможе розвиватися економіці.

Мер Києва Віталій Кличко також заявив, що метро і наземний громадський транспорт з 26 березня змінять графік роботи відповідно до часу комендантської години — тобто, працюватимуть на годину довше.

Відповідно, якщо до скорочення комендантської години метро працювало до 22:00, то тепер працюватиме до 23:00.

Те саме, сказав міський голова, стосуватиметься й магазинів і закладів громадського харчування.

Магазини, торговельні центри та ресторани також подовжать свою роботу. З урахуванням часу, аби їх працівники могли дістатися додому до початку комендантської години, — зазначив Кличко.

Мер Києва додав, що комендантську годину в Київській області теж скоротять.

Триватиме вона як і столиці — з 00:00 до 05:00 щодоби.

Він додав, що рішення про скорочення комендантської години було ухвалено у більшості обласних центрів України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?