У Китаї назвали мету візиту Сі Цзіньпіна до Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Китаї назвали мету візиту Сі Цзіньпіна до Росії

У Китаї назвали мету візиту Сі Цзіньпіна до Росії
Джерело:  online.ua

У Китаї розкрили мету візиту лідера КНР до Росії. Повідомляється, що Сі Цзіньпін має намір "закликати РФ до миру" та сприяти переговорам.

Джерело: CNN

Навіщо Сі Цзіньпін їде до Москви

17 березня речник МЗС Китаю Ван Веньбінь заявив, що майбутній візит Сі Цзіньпіна до Росії спрямований на "мир" та запевнив, що Китай відстоюватиме свою "об’єктивну та неупереджену позицію" щодо міжнародних та регіональних питань, включаючи "кризу в Україні".

Пропозиція Китаю зводиться до одного речення, яке полягає в тому, щоб закликати до миру та сприяти переговорам, — сказав речник Ван Веньбінь.

У Кремлі анонсували приїзд Сі Цзіньпіна до Москви 20-22 березня. Там він проведе переговори із російським диктатором Володимиром Путіним. У МЗС Китаю це підтвердили.

У Кремлі повідомили що під час переговорів будуть обговорені актуальні питання подальшого розвитку відносин "всеосяжного партнерства" та стратегічної взаємодії між Росією та Китаєм.
Там також додали, що Сі Цзіньпін у Москві підпише з Путіним ряд важливих документів та відбудеться "обмін думками у контексті поглиблення російсько-китайської співпраці на міжнародній арені".

Російсько-китайські відносини

У медіа підкреслили, що поїздка Сі планується якраз у той час, коли Пекін намагається представити себе як нейтрального мирного посередника у війні в Україні та збалансувати свої "безмежні" відносини з Москвою та зруйновані зв’язки із Заходом.

Західні офіційні особи також висловили занепокоєння щодо можливого надання Китаєм летальної військової допомоги Росії, проте Пекін відкидає такі звинувачення.

У лютому США заявили, що мають розвіддані, які свідчать про розгляд китайським урядом можливості надання Росії безпілотників і боєприпасів для використання у війні в Україні.

При цьому близькі до розвідки джерела стверджують, що переговори між Росією та Китаєм щодо ціни та обсягу допомоги триватимуть.

До цього Ван Веньбінь критикував США, заявляючи, що Китай виступає проти “односторонніх санкцій і довгострокової юрисдикції без основи в міжнародному праві та без дозволу Ради Безпеки [ООН]”. Він також звинуватив деякі країни у "подвійних стандартах" щодо продажу зброї, кажучи, що вони " підливають олії у вогонь" щодо українського питання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?