У Китаї попереджають про наймасштабніший спалах коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї попереджають про наймасштабніший спалах коронавірусу

У Китаї попереджають про наймасштабніший спалах коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Китаї невпинно продовжує поширюватися пандемія коронавірусу. Як стверджують експерти у сфері охорони здоров'я, кількість хворих може перевищити 800 мільйонів осіб взимку 2022-2023 року.

Джерело: NPR

У КНР прогнозують найбільший спалах коронавірусу

За словами фахівців, мовиться про штам BF.7, один з варіантів "Омікрону". Вчені озвучили прогноз, що у першу хвилю епідемії може захворіти близько 60% населення.

Для оцінки передачі вірусу вчені часто використовують параметр, який називається репродуктивним числом (числом R). Воно показує, яку кількість людей в середньому інфікує 1 людина. На початку пандемії в Китаї R дорівнювало 2-3 людям, взимку 2022 воно відскочило до показника 10-11. Зараз, за підрахунками Національної комісії охорони здоров’я Китаю, це число дорівнює 16, - йдеться в повідомленні.

Епідеміолог Бен Коулінг з університету Гонконгу звертає увагу на те, що це вкрай високий рівень передачі. У зв'язку з цим влада КНР не змогла продовжити свою політику нульової боротьби з коронавіпусу, адже він занадто заразний навіть для Китаю.

За його словами, головною причиною стрімкого поширення вірусу називають дуже низький імунітет до хвороби.

Китай запроваджував масовий карантин з жорсткими епідеміологічними заходами, зокрема з тестуванням, обмеженням подорожей тощо. Тому переважна більшість людей не була інфікована штамом "Омікрон" COVID-19, але тепер усі 1,4 мільярда людей сприйнятливі до інфекції. Попри те, що 90% населення має 2 та більше дози вакцини, це убезпечує від важких наслідків COVID-19, але не захищає від інфекції, - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?