У команді Зеленського нарешті зізналися, що послідує за всеукраїнським опитуванням 25 жовтня
Категорія
Політика
Дата публікації

У команді Зеленського нарешті зізналися, що послідує за всеукраїнським опитуванням 25 жовтня

У команді Зеленського нарешті зізналися, що послідує за всеукраїнським опитуванням 25 жовтня

Всеукраїнське опитування, яке президент України Володимир Зеленський вирішив провести в день місцевих виборів, 25 жовтня, буде мати політичні наслідки. Влада втілить в життя рішення українців, які у відповідях опитування поділяться своєю думкою щодо того, що найбільше їх турбує. Про це заявив народний депутат президентської партії "Слуга народу" заступник голови парламентського комітету з питань місцевого самоврядування та організації влади Олександр Качура, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Будуть політичні наслідки, тому що, якщо ми проведемо опитування і люди з приводу того чи іншого питання вирішать так чи інакше, ми повинні будемо втілити в життя те, за що віддали свої голоси, якщо це так можна назвати, люди, після того, коли вони визначилися з кандидатом на виборах ", - пояснив Качура, що послідує за всеукраїнським опитуванням 25 жовтня.

Нардеп також прокоментував критику на адресу президента України Володимира Зеленського, який запропонував провести опитування в день виборів. Качура зазначив, що ця ініціатива повністю відповідає українському законодавству і не є популізмом, так як питання стосуються того, що дійсно турбує жителів країни. Всіх, хто вважає опитування незаконним, Качура закликав звертатися зі скаргами до ЦВК і позовами до суду, а не влаштовувати політичні істерики в ефірах українських телеканалів.

Нагадаємо, питання Зеленського, які він вирішив задати українцям в день виборів, звучать так:

  1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?

  2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?

  3. Чи підтримуєте ви скорочення числа народних депутатів до 300?

  4. Чи підтримуєте ви легалізацію каннабіса в медичних цілях - для зменшення болю у важких хворих?

  5. Чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності?

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що всеукраїнське опитування, який президент України Володимир Зеленський вирішив провести в день місцевих виборів, 25 жовтня, не є репетицією до референдуму. Про це заявив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, який звернувся до українців і пояснив, що це буде просто опитування громадської думки на кшталт екзит-полу, в ході якого громадянам України будуть поставлені питання після участі в голосуванні і за межами виборчої дільниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?