У командуванні ЗСУ оцінили реальну загрозу вторгнення Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

У командуванні ЗСУ оцінили реальну загрозу вторгнення Росії

У командуванні ЗСУ оцінили реальну загрозу вторгнення Росії
Джерело:  online.ua

Командувач об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв оцінив реальні ризики нового російського вторгнення в Україну як незначне, оскільки загострення минає.

Джерело: Арміяінформ

За словами генерал-лейтенанта, загроза все ще зберігається з боку російського агресора в цілому.

“По всіх напрямках навколо державного кордону, по всій протяжності є небезпека і відповідна загроза. Але загроза має певну ступінь, є безпосередня загроза, є потенційна загроза. Тому, небезпека військовою мовою є навколо державного кордону завжди, але рівень загрози на даний час не несе за собою безпосередньо загрозу вторгнення на територію України”, - пояснив Наєв.

Він додав, всі плани, які розроблені у Командуванні об’єднаних сил ЗСУ, передбачають залучення до оборони української території та об’єктів виключно армійських підрозділів держави. Війська міжнародних союзників офіційного Києва не будуть використані для оборони проти нової хвилі агресії у разі її виникнення.

“Інших сил, у тому числі держав наших партнерів, там не передбачено. Ми завжди розраховуємо лише на власні сили”, - резюмували в ЗСУ.

Раніше Наєв заявив, що з моменту подій 2015-2016 років російське військове керівництво тримало у районах, які межують з Україною, до 28 батальйонно-тактичних груп. Разом з корпусами в окупованому Криму чисельність їх особового складу сягала 88 900 осіб.

Станом на середину квітня кількість батальйонно-тактичних груп біля оборонних рубежів України збільшилася до 47, тож загальна чисельність російських військ складала 103 200 відповідно - за оцінкою українського командування.

Війська Росії на кордоні

У березні російська сторона оголосила про раптові й неанонсовані військові навчання, які нібито не несли загрозу жодній іншій державі. Кремль пояснював їх своїм суверенним правом на переміщення армій російською територією та загрозою з боку НАТО та України.

Через цю “загрозу” Міноборони перекинуло понад 100 тисяч солдатів зі зброєю та технікою до українських кордонів. Наприкінці квітня було оголошено про припинення навчань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?