У Конгресі США вимагають визнати РФ державою спонсором тероризму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США вимагають визнати РФ державою спонсором тероризму

У Конгресі США вимагають визнати РФ державою спонсором тероризму
Джерело:  online.ua

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі виступила із вимогою до керівника Держдепу Ентоні Блінкена щодо визнання РФ державою, що спонсорує міжнародний тероризм.

Джерело:   Politico

Конгрес США має визнати РФ державою спонсором тероризму

Зазначається, що відповідну заяву Пелосі зробила під час розмови із Блінкеном на цьому тижні.

Немає ніяких юридичних причин, за якими Конгрес не міг би прийняти закон, який фактично визначає Росію як державу, що підтримує тероризм, - повідомив журналістам видання один з помічників члену Конгресу від Демократичної партії.

Він також зазначив, що прийняття закону Конгресом є більш складним шляхом, ніж рішення держсекретаря, але це дасть Адміністрації президента США політичне прикриття.

Між тим голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі зазначив, що кремлівській окупаційній армії не вдалось знищити жодної переданої Україні одиниці РСЗВ HIMARS.

За його словами, окрім HIMARS Україна отримує від США далекобійну артилерію.

На сьогоднішній день ці системи не знищені росіянами, я стукаю по дереву кожен раз, коли говорю щось подібне, - наголосив Міллі.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Керівник армії США зазначив, що українські війська дуже ефективно використовують HIMARS та аналогічні системи. За його словами, в України є "відмінні артилеристи".

Між тим чинний міністр закордонних справ і кандидат в прем'єр-міністри Великобританії Ліз Трасс заявила про підтримку України у війни проти кремлівської окупаційної армії, однак виключила можливу участь британських військ у цьому конфлікті.

Глава МЗС підкреслила, що Британія є союзником України у війні, яку розв'язала Росія. Але водночас вона вважає, що британські війська не повинні брати участь у бойових діях.

Ми робимо все можливе, щоб підтримати Україну. Ми очолили міжнародну коаліцію з відправки зброї, ми вводимо санкції, але я не підтримую пряму участь британських військ, - зазначила Трасс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?