У Латвії оштрафували російський канал "Дождь" за заклики допомагати армії РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Латвії оштрафували російський канал "Дождь" за заклики допомагати армії РФ

У Латвії оштрафували російський канал "Дождь" за заклики допомагати армії РФ
Джерело:  online.ua

Влада Латвії оштрафувала російський телеканал "Дождь" на 10 тисяч євро. Телеканал показав окупований Крим частиною Росії та назвав російську армію "нашою армією".

Джерело: Delfi

У Латвії оштрафували канал "Дождь"

Голова ради з електронних ЗМІ Іварс Аболіньш повідомив, що "Дождь" оштрафовано на 10 тисяч євро.

Він наголосив, що за три серйозні порушення рада має право відкликати ліцензію на мовлення каналу. Ця справа — друге серйозне порушення за останні місяці.

Перед цим головний редактор «Дождя» Тіхон Дзядко опублікував пост, у якому вибачився за некоректні формулювання в ефірі телеканалу. Він мав на увазі заклики телеведучого Олексія Коростелева до телеглядачів надсилати кошти й допомогу для російських військових в Україні.

Як повідомлялося раніше, у серпні Державна трудова інспекція заявила, що перевірятиме відповідність віз співробітників "Дождя" закону про працю, згідно з яким громадяни третіх країн можуть бути прийняті на роботу лише в тому випадку, якщо їм видано посвідку на проживання з відміткою про право на працевлаштування.

Якщо вони не мають такої візи, роботодавець не має права їх наймати.
Про перевірку повідомили після отримання інформації про те, що співробітники "Дождя" працюють у Латвії з туристичних, а не робочих віз.

Російський незалежний телеканал "Дождь" тимчасово припинив мовлення у березні, а пізніше оголосив про відкриття своїх студій у Ризі, Амстердамі, Тбілісі та Парижі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?