У Латвії визнали РФ країною-спонсором тероризму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Латвії визнали РФ країною-спонсором тероризму

У Латвії визнали РФ країною-спонсором тероризму
Джерело:  online.ua

Депутати латвійського Сейму підтримали рішення про визнання РФ країною, що спонсорує міжнародний тероризм та проводить терор громадян України та інших країн по всьому світу.

Джерело:  BB.lv

Латвія визнала РФ країною-спонсором міжнародного тероризму 

Зокрема, у спільній заяві депутатів Сейму Латвії міститься заклик до інших країн ЄС негайно припинити туристичні відносини та обмежити видачу віз громадянам РФ та Білорусі.

Крім того, Латвія закликає збільшити військову, фінансову, гуманітарну і дипломатичну підтримку України і підтримати ініціативи щодо засудження військових дій Росії і притягнення винних до відповідальності, ізолювати Росію від міжнародних і регіональних організацій, ввести рівноцінні санкції проти Білорусі як прихильника військової агресії Росії.

За словами керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, для припинення розв'язаної Кремлем війни проти України необхідно зруйнувати економіку РФ, зокрема, за допомогою введення ембарго на поставки російського газу.

Єрмак зазначив, що ембарго на нафту з Росії завдасть суттєвої шкоди її економіці. РФ відчує наслідки наступного року. Проте газове ембарго може стати "фатальним" для Москви.

Необхідно ввести газове ембарго і посилити обмеження щодо експорту російської нафти. Потрібно зруйнувати російську економіку в короткі терміни, щоб зупинити війну, - підкреслив керівник ОП.

За словами керівника МЗС України Дмитра Кулеби, визнання РФ країною, що спонсорує міжнародний тероризм, значно посилить ізоляцію Кремля.

Тероризм - це дійсно друге ім’я сучасної Росії, тому визнання її державою-спонсором тероризму буде лише юридичною фіксацією реальності. На практиці це означатиме запровадження додаткових санкцій як з боку США, так і з боку інших країн, ще глибшу міжнародну ізоляцію російського режиму та повне руйнування залишків репутації Росії на багато десятиріч, - зазначив Кулеба.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Міністр звертає увагу, що останній пункт чи на найбільш важливий, адже протягом багатьох років Росія використовувала саме поняття боротьби з тероризмом для найбільш витончених маніпуляцій.

Саме "спільною боротьбою з тероризмом" багато років виправдовували потребу взаємодії з Росією. Під цим соусом Росія відбілювала свою репутацію в Євросоюзі після свого нападу на Грузію у 2008 та Україну у 2014 році, відновлювала контакти зі США та іншими країнами, - наголосив міністр.

Він також звернув увагу, що Росія нав’язувала міф про свою нібито "конструктивну роль" у протидії тероризму для виправдання власних воєн, починаючи з Чечні та завершуючи Сирією, але жодна з них не була справедливою чи виправданою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?