У МАГАТЕ заявили про втрату контролю над ситуацією на Запорізькій АЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

У МАГАТЕ заявили про втрату контролю над ситуацією на Запорізькій АЕС

У МАГАТЕ заявили про втрату контролю над ситуацією на Запорізькій АЕС
Джерело:  online.ua

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі визнав, що кремлівська окупаційна армія втратила контроль над ситуацією на території захопленої Запорізької АЕС в Енергодарі.

Джерело:  Associated Press

Окупанти втратили контроль над ситуацією на ЗАЕС

За словами Гроссі, наразі зв'язок із персоналом станції дуже нестабільний.

Гендиректор МАГАТЕ зазначив, що після захоплення на найбільшій в Європі атомній станції були порушені всі принципи ядерної безпеки.

Те, що поставлено на карту, надзвичайно серйозне та небезпечне, - застеріг Гроссі.

Гендиректор попередив, що ЗАЕС "повністю вийшла з-під контролю", тому закликає Україну та Росію дозволити експертам відвідати станцію, щоб уникнути катастрофи. Гроссі додав, що зв'язок з персоналом станції часто переривається.

Існує парадоксальна ситуація, коли станція контролюється Росією, але її український персонал продовжує керувати своїми ядерними операціями, що призводить до неминучих конфліктів та ймовірного насильства, - наголошує гендиректор МАГАТЕ.

На початку червня Росія почала готуватися до візиту гендиректора МАГАТЕ на Запорізьку АЕС. Окупанти проводили спеціальні наради з представниками агентства.

Нещодавно Гроссі підтвердив, що делегація МАГАТЕ готова поїхати на ЗАЕС.

Фото - wikipedia.org

Україна розкритикувала керівництво міжнародного агентства та заявила, що це спроба легітимізувати захоплення Росією станції.

Це повідомлення від глави МАГАТЕ ми розглядаємо як чергову спробу будь-яким шляхом потрапити на ЗАЕС, щоб легітимізувати там перебування окупантів і по суті схвалити всі їхні дії, - повідомили представники компанії "Енергоатом".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?