У Меркель приструнили Ердогана після образи Макрона
Категорія
Світ
Дата публікації

У Меркель приструнили Ердогана після образи Макрона

У Меркель приструнили Ердогана після образи Макрона
Джерело:  online.ua

Скандальний конфлікт між президентами Франції Еммануелем Макроном і Туреччини Реджепом Ердоганом докотився до офіційного Берліна. Уряд канцлерки Ангели Меркель зайняв сторону французьких союзників у суперечці щодо резонансного вбивства, яке скоїв радикальний ісламіст. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву речника уряду Штеффена Зайберта.

За його словами, закиди турецького лідера на адресу Франції щонайменше "неприйнятні" та "наклепницькі".

Особисто Меркель засуджує усі заяви Ердогана, якими той критикує Макрона.

"Це наклепницькі коментарі, які абсолютно неприйнятні, особливо на тлі страхітливого вбивства вчителя французької мови Самюеля Паті ісламістським фанатиком", - заявив Зайберт.

Нагадаємо, Паті показував на зайнятті про свободу слова карикатури на пророка Мухаммеда. Пізніше його знайшли з відтятою головою, винуватцем виявився росіянин чеченського походження.

Макрон на тлі цього резонансного інциденту виступив з критикою радикалів від ісламу, які намагаються підірвати єдність Франції, оскільки країна не може відмовитися від свободи слова на догоду меншині. Влада не буде заборонювати будь-які карикатури.

Мусульманська віра забороняє зображувати святих чи бога у будь-якому вигляді. Подібний догмат спровокував трагічний інцидент з редакцією журналу Charlie Hebdo. Сатирики оприлюднили номер з карикатурами на Мухаммеда, а пізніше були розстріляні у власному офісі ісламістами. Теракт став надзвичайно резонансним і започаткував рух солідарності за свободу слова "Я є "Шарлі".

Тим часом Ердоган буквально рекомендував Макрону перевірити власне психічне здоров'я. Він звинуватив французького колегу у нібито обмеженні релігійних свобод у країні, де мешкають мільйони мусульман.

Як повідомляв ONLINE.UA, 26 жовтня Ердоган почав публічно закликати свій народ бойкотувати французькі бренди на тлі "ісламофобських висловлювань" президента Франції. Саме так глава Туреччини вирішив помститися своєму опоненту. Він також поскаржився, що у західних країнах стає все важче бути мусульманином і вести ісламський спосіб життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?