У Меркель звернулися до Байдена через Україну та Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель звернулися до Байдена через Україну та Північний потік-2

У Меркель звернулися до Байдена через Україну та Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Команда німецької канцлерки Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб ФРН отримала змогу завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону. Про це повідомляє німецьке видання  Handelsblatt, посилаючись на анонімні джерела в урядових колах Берліна, інформує ONLINE.UA.

"Економічна доля України тісно пов'язана з долею суперечливого російського газопроводу у Балтійському морі "Північний потік-2": для того, щоб мати можливість завершити проєкт без нгових санкцій з боку Білого дому, офіційний Берлін пропонує новому уряду США на чолі з Джо Байденом більшу підтримку України", - йдеться в повідомленні.

Видання дізналося, що лідерка ФРН Ангела Меркель уже 19 березня під час українсько-німецького економічного форуму в Берліні планує заявити про те, що німецькі компанії будуть більш активно працювати в Україні.

"Україна повинна допомогти ЄС досягти амбітної мети - стати кліматично нейтральним до 2050 року. "Найбільша країна Європи має відіграти центральну роль у "Зеленому курсі" ЄС і в середньостроковій перспективі буде поставляти в ЄС 7,5 гігават зеленого водню", - наголошується в матеріалі.

Згідно з останніми даними, під час форуму відбуваються перемовини щодо розробки першого пілотного проєкту в галузі водневої енергетики. Учасниками проєкту стануть залучені уряди двох країн, компанія Siemens Energy і український енергоконцерн "ДТЕК".

"Йдеться про електролізну установку вартістю 25 млн євро потужністю в 8,5 МВт, яка розщеплює воду на водень і кисень. Установку планують розмістити на металургійному заводі "Метінвесту" в Маріуполі, який належить холдингу "СКМ" Ріната Ахметова.Без політичної підтримки і субсидій великі водневі проєкти не можуть розпочатися", - виступив із заявою з цього приводу генеральний директор "ДТЕК" Максим Тимченко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 березня Держдеп США пригрозив новими санкціями тим компаніям, які беруть участь у завершенні будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?