У Microsoft зафіксували атаку на транспортні та логістичні компанії України і Польщі
Категорія
Технології
Дата публікації

У Microsoft зафіксували атаку на транспортні та логістичні компанії України і Польщі

У Microsoft зафіксували атаку на транспортні та логістичні компанії України і Польщі
Джерело:  online.ua

У Microsoft помітили, що починаючи з 11 жовтня, була розгорнута кібератака програм-вимагачів на транспортні та логістичні компанії України та Польщі. Такі програми блокують дані і вимагають викуп.

Джерело: блог корпорації Microsoft

У Microsoft помітили кібератаку на транспортні компанії України і Польщі

Центр аналізу загроз Microsoft (MSTIC) виявив докази нової кампанії програм, націлених на транспортні та логістичні організації в Україні та Польщі з використанням програм-вимагачів, які раніше не були ідентифіковані.

За даними Microsoft, атака ймовірно була здійснена угрупованням, пов'язаним із російською владою та попередніми кібератаками, що уражали українські організації, пов'язані з критичною інфраструктурою.

Об'єкти атаки нової програми збігаються з жертвами іншої кібератаки з метою знищення даних, в якій брало участь шкідливе програмне забезпечення FoxLoad або HermeticWiper. Ця атака вразила сотні комп'ютерів в Україні, Литві та Латвії на початку повномасштабного російського вторгнення, - сказано у повідомленні.

У компанії зазначають, що у всіх спостережуваних розгортаннях зловмисник уже отримав доступ до облікових даних із високим рівнем привілейованих даних, наприклад адміністратора домену, щоб полегшити розгортання програм-вимагачів.

Початковий вектор доступу наразі не ідентифіковано, але в деяких випадках можливо, що зловмисник уже мав існуючий доступ до облікових даних із високим ступенем привілейованих даних від попереднього зламу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?