У Мінсоцполітики озвучили розміри субсидій — хто і скільки отримуватиме
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Мінсоцполітики озвучили розміри субсидій — хто і скільки отримуватиме

У Мінсоцполітики озвучили розміри субсидій — хто і скільки отримуватиме
Джерело:  online.ua

Українці зможуть отримати близько 2 тисяч гривень компенсації на комуналку у випадку попереднього оформлення субсидії. За даними Міністерства соціальної політики, цього сезону на згадану допомогу претендують 2,5 млн домогосподарств.

Джерело: Мінсоцполітики

Громадяни можуть самостійно дізнатися статус про призначення субсидії і розрахувати її розмір, не виходячи з дому, онлайн. Необхідна для цього функціє діє на державному порталі Мінсоцполітики.

У меню зліва потрібно вибрати:

  • область України

  • населений пункт

  • вулицю

  • номер будинку

  • номер квартири

Багатодітні, прийомні сім’ї, а також дитячі будинки сімейного типу можуть розраховувати на субсидії в розмірі до 10 тисяч гривень. Для цього членам родини потрібно звернутися з відповідним проханням на отримання державної допомоги до представника територіальної громади або ЦНАП або органу соцзахисту населення. Також звернення можна оформити, надіславши у Мінсоцполітики необхідні документи, або просто заповнивши необхідні дані для ідентифікації на сайті відомства онлайн.

Хто залишиться без субсидії

Умови отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг дозволяють далеко не кожній українській родині полегшити фінансове становище за допомогою компенсації від держави. Так, перешкодою для отримання субсидії можуть стати придбання нового автомобіля, банківський депозит і навіть покупка на суму понад 50 тисяч гривень. Також залишитися без виплат з боку держави можуть ті, 15% від сукупного доходу яких вистачає на те, щоб платити за комуналку в межах соціальних нормативів.

"При спрощенні програми житлових субсидій частину інформації ми отримуємо без людини, не потрібно приносити довідки про доходи тощо. Це все отримуємо в режимі автоматичного обміну. За результатами того, що людина задекларувала, ця інформація перевіряється державними реєстрами. Наприклад, людина говорить , що не має автомобіля, ми їй віримо і призначаємо субсидію", - розповів заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко.

Однак вся інформація, яку надав субсидіант, ретельно перевіряється. В основному йдеться про перевірку реєстрів рухомого і нерухомого майна. У випадку виявлення бодай однієї з умов, за яких субсидія не надається, її не тільки припиняють виплачувати, передбачено також повернення громадянином всіх отриманих раніше субсидіальних коштів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?