У Молдові попереджають про можливе відкриття Путіним "другого фронту" у Придністров’ї
Категорія
Політика
Дата публікації

У Молдові попереджають про можливе відкриття Путіним "другого фронту" у Придністров’ї

У Молдові попереджають про можливе відкриття Путіним "другого фронту" у Придністров’ї
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін може наказати угрупованню РФ у невизнаному Придністров’ї "вдарити у спину" Україні, але у ПМР ніхто не хоче брати участь у війні. З таким попередженням виступив депутат парламенту Молдови Оазу Нантоя, представника партії президентки Маї Санду.

Джерело: "ЄП"

Путін може відкрити "другий фронт" у Придністров’ї

Оазу Нантоя озвучив прогноз, що такий наказ російського диктатора потенційно можливий, якби він все-таки ризикнув захопити Одесу.

За його словами, протягом останні років для РФ стало доволіскладно перекидати нових військових у Придністров’я - після того, як у 2015 році була розірвана угода про військово-технічне співробітництво з Україною.

В результаті у придністровську Оперативну групу російських військ почали набирати місцевих мешканців.

Ці люди пішли служити від безнадії – там же депресивний регіон, роботи немає. Але 24 лютого ця логіка перестала працювати. Я знаю про конкретні випадки, коли люди тікали звідти на правий берег. Можу сказати з усією відповідальністю, що серед придністровців немає охочих воювати ні з Україною, ні з Молдовою. І це не тільки про простих людей. Так звані лідери цього режиму тихо лежать на дні й тихо булькають, щоб їх не чіпали – вони не хочуть війни, - наголошує Оазу Нантой.

Однак, як вважає представник партії Маї Санду, ризик відкриття "другого фронт" залишається реальним, адже рішення приймає у Росії винятково Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?