У Молдові відреагували на брехню Лаврова про "другу Україну"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Молдові відреагували на брехню Лаврова про "другу Україну"

У Молдові відреагували на брехню Лаврова про "другу Україну"
Джерело:  online.ua

Влада Молдови публічно відповіла поплічнику Путіна та очільнику МЗС РФ Сергію Лаврову на спекуляції щодо того, що її країну, мовляв, хочуть перетворити на другу Україну.

Джерело: Фейсбук-сторінка представника МЗС Молдови Даніела Воде

Молдова відкинула спекуляції Лаврова про "другу Україну"

Ми категорично відкидаємо заяви глави російської дипломатії, які не відповідають дійсності і є частиною вже добре відомої погрозливої риторики російської дипломатії. Ми хотіли б нагадати російській стороні, що шлях, яким йде Молдова, - це шлях до вступу в Європейський Союз. Це проєкт країни, який підтримують її громадяни, - наголосив Даніела Воде.

Він звернув увагу на те, що його країна та її громадяни, незалежно від політичних чи геополітичних уподобань інших країн, прагнуть миру, свободи і демократії.

Ми будемо вдячні за те, що всі країни світу, включаючи Російську Федерацію, поважають рішення нашого народу. Республіка Молдова чітко обрала своє майбутнє, і це майбутнє - бути частиною вільного світу, - підкреслив молдовський дипломат.

Що відомо про скандальну заяву Лаврова щодо Молдови

Нещодавно під час інтерв’ю російському пропагандисту Дмитру Кісельову Сергій Лавров почав бідкатися, що Молдову нібито намагаються перетворити на "другу Україну".

Насамперед, що змогли поставити досить специфічними методами - далеко не вільно-демократичними - на чолі країни президента, яка ну просто сама рветься до НАТО, вона має румунське громадянство, вона готова об'єднаються з Румунією і взагалі готова практично на все, - цинічно заявив поплічник Путіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?