У Москві перевіряють роботу системи оповіщення
Категорія
Світ
Дата публікації

У Москві перевіряють роботу системи оповіщення

У Москві перевіряють роботу системи оповіщення
Джерело:  online.ua

20 липня у російській столиці, Москві, неочікувано провели перевірку системи оповіщення про надзвичайні ситуації.

Джерело: росзМІ із посиланням на заяву комплексу міського господарства

У Москві киунлися перевіряти роботу системи оповіщення

За словами російських пропагандистів, з 10:40 до 12:00 послідовно у різних районах міста звучали сигнали сирен оповіщення та працювалт гучномовці з інформаційним повідомленням «Увага всім!».

Сирени, як стверджують представники мерії, працювали не більше однієї хвилини.

Також в ефірі теле- та радіоканалів з'явилася заставка із повідомленням «Увага всім! Проводиться перевірка готовності системи оповіщення населення!».

Варто звернути увагу на те, що попереднього разу планова перевірка проводилася у Москві та інших регіонах Росії у жовтні 2021 року у рамках Всеросійського штабного тренування з цивільної оборони.

Нагадаємо, українські експерти з Центру протидії дезінформації звертають увагу на те, що під час війни у соціальних мережах почали активно поширювати фейки про "навчальну тривогу", коли лунає сирена, чи про те, що її не завжди встигають увімкнути. Фахівці наголошують, що усі ці твердження – дезінформація.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?