У МОЗ нагадали про небезпечну помилку щодо лікування COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ нагадали про небезпечну помилку щодо лікування COVID-19

У МОЗ нагадали про небезпечну помилку щодо лікування COVID-19
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я нагадали, що неможливо лікувати хворобу, яку провокує ураження коронавірусом, звичайними антибіотиками - вони не мають впливу на віруси, лише на бактерії.

Джерело: МОЗ

За офіційними даними, антибіотики дійсно можуть стати в пригоді, але це пов’язано виключно з супутніми інфекціями під час перенесення коронавірусу. Призначати їх має лише лікар.

“Призначати антибіотики при коронавірусній хворобі COVID-19 може виключно лікар за наявності супутньої бактеріальної інфекції. Вірусна інфекція не лікується антибіотиками. Прийом антибактеріальних препаратів без призначення фахівця може заподіяти шкоду вашому здоров’ю”, - наголосили в МОЗ.

Експерти звернули увагу на однозначну небезпеку у випадку самостійного та неконтрольованого використання антибіотиків.

“Профілактичний” прийом антибіотиків теж абсолютно виключений з тієї ж самої причини: антибіотики не лікують коронавірус. Натомість неконтрольований прийом антибіотиків може наносити значну шкоду здоров’ю, починаючи від побічних реакцій у конкретного пацієнта і закінчуючи збільшенням кількості антибіотикорезистентних бактерій (стійких до антибіотиків внаслідок змін або мутацій в їхніх ДНК)”, - уточнили у міністерстві.

З цих причин рішення про остаточне вживання відповідних препаратів може ухвалювати лише лікар, який займається цим пацієнтом. Це залежить від тяжкості перебігу хвороби, ступеня ураженості внутрішніх органів, наявності показань для їхнього застосування.

“Проте і лікар не робить таких призначень на власний розсуд. Лікування відбувається згідно зі Стандартом надання медичної допомоги “Коронавірусна інфекція”, який постійно актуалізується з урахуванням оновлених рекомендацій ВООЗ, СDC, ЕCDC. Відповідним Наказом МОЗ визначений протокол "Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)"”, - резюмували в МОЗ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?