У МОЗ назвали частку побічних випадків вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали частку побічних випадків вакцинації в Україні

У МОЗ назвали частку побічних випадків вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я уточнили частку побічних ефектів від антикоронавірусних вакцин від початку кампанії з масової імунізації в Україні.

Джерело: Радіо Свобода

За словами головного санітарного лікаря держави Віктора Ляшка, відповідна частка сягає лише 0,22% від загальної кількості проведених щеплень.

Він зауважив, погіршення стану здоров’я упродовж місяця після проведеної імунізації оцінюють як збіг з часом вакцинації.

В цілому станом на середину травня по всій Україні провели понад 900 тисяч щеплень. Кампанія з вакцинації почалася 24 лютого. Днем напередодні цієї дати українська сторона отримала партію препарату Covishield обсягом 500 тисяч доз.

Близько 1000 повідомлень МОЗ зареєструвало стосовно згаданої вакцини - AstraZeneca, виготовленої на потужностях фармацевтичної індустрії Індії.

Водночас за вакцинами CoronaVac та Pfizer зареєстровано лише по 7 подібних випадків на кожну. Використання AstroZeneca з Південної Кореї супроводжувалося виявленням 177 відповідних інцидентів.

Заступник міністра охорони здоров’я уточнив, що найчастіше в Україні реєстрували в цілому поширені побічні реакції - біль у місці щеплення, почервоніння, алергічна реакція, головний біль чи короткотривале підвищення температури.

Вакцинація в Україні

Напередодні голова уряду Денис Шмигаль оголосив, що на вихідних в Україні будуть робити щеплення усім охочим, які встали в електронну чергу.

“Починаємо такі процеси в суботу-неділю в кабінетах щеплення. В суботу-неділю у нас є незадіяні потужності в кабінетах щеплення... Це вакцини за межами ініціативи COVAX. Партії за COVAX використовуються виключно за національним планом, це вимога ініціативи. Вакцини, які придбала держава, будуть використані на вакцинацію всіх охочих”, - підкреслив він.

Пізніше його слова спростував Віктор Ляшко. Він стверджує, що на вікендах будуть вакцинувати виключно тих з черги, хто належить до груп ризику — це приблизно майже 30 тисяч осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?