У МОЗ назвали єдину умову для скасування маскового режиму в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали єдину умову для скасування маскового режиму в Україні

У МОЗ назвали єдину умову для скасування маскового режиму в Україні
Джерело:  online.ua

Обов’язковий масковий режим у транспорті, приміщеннях та громадських локаціях чинний в Україні з березня 2020 року, але у Міністерстві охорони здоров’я заявили - існує фактор, який дозволить його врешті решт скасувати.

Джерело: Українська правда

За словами головного санітарного лікаря, скасування маскового режиму можливе - для цього необхідно вакцинувати більшу частину населення всієї країни. Таким чином можна буде знизити до мінімуму ризики передачі інфекції поміж людьми.

“Ми можемо розглядати лише тоді, коли більша частина населення є провакцинованою і коли є гарантія, що жодна людина, яка знімає маску в публічному місці або місці скупчення людей, не має ризику передати інфекцію”, - пояснив посадовець.

Вакцинація в Україні

Процес масової імунізації дорослого населення розпочався 24 лютого, а днем раніше держава отримала першу партію відповідного препарату. З того часу українська сторона різними шляхами отримала мільйони доз вакцин:

  • Covishield (виготовлений в Індії за офіційною ліцензією препарат AstraZeneca);

  • Coronavac (китайська вакцина, якою масово щеплюють станом на сьогодні);

  • AstraZeneca (виробництва Південної Кореї);

  • Pfizer-BioNTech (найперша зареєстрована у світі американо-німецька вакцина);

  • Moderna (також американський препарат).

Вже 21 липня по всій Україні почався новий етап вакцинації проти коронавірусу — цього разу п’ятий. Перш за все він передбачає відсутність необхідності попереднього запису в додатку державних послуг “Дія”, а також можливість отримати щеплення усім громадянам від 18 років.

Загальна кількість щеплень станом на 28 липня сягнула понад 5 мільйонів. Першу дозу отримали понад 3,2 мільйона осіб, а повністю вакцинувалися вже 1,8 мільйона.

Раніше на рівні МОЗ оголошували, що головна мета відомства - добитися 10 мільйонів щеплень до кінця літа. Це посилить захист населення на тлі нової хвилі епідемії, яку прогнозують саме на початок осени - коли закінчаться відпустки й запрацюють освітні заклади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?