У МОЗ назвали кількість померлих від COVID-19 дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали кількість померлих від COVID-19 дітей

У МОЗ назвали кількість померлих від COVID-19 дітей
Джерело:  online.ua

За час пандемії в Україні коронавірусну хворобу діагностували у 152 790 дітей. Забрала хвороба життя 42 неповнолітніх українців.

Джерело: МОЗ

За даними міністерства, на сьогодні в Україні понад 29 тисяч дітей хворіють на COVID-19. З них на стаціонарному лікуванні перебуває 760 хворих на коронавірусну хворобу та 340 – з підозрою на неї. Зайнятість призначених для неповнолітніх із COVID-19 ліжок становить 22%.

“З понеділка в більшості шкіл розпочались канікули. Канікули – це вдалий час для батьків нагадати дітям основні правила, яких варто дотримуватись, щоб не захворіти на коронавірусну хворобу» – зауважують у Міністерстві охорони здоров'я.

Як зменшити ризик зараження коронавірусом у дітей

  • Навчіть дітей правильно мити руки. Не менше 20 секунд, ретельно та з милом, особливу увагу варто приділяти місцю під нігтями, там збирається найбільше бруду.

  • Розкажіть їм про те, що захисну маску важливо використовувати не лише у школі, а у всіх інших громадських місцях.

  • Нагадайте, що торкатись обличчя немитими руками – небезпечно.

  • Поясність дітям, що під час кашлю та чхання потрібно прикриватись серветкою, після цього викинути її та вимити руки.

  • Попросіть дитину дотримуватись дистанції у громадських місцях.

  • Якщо дитина захворіла, то тримайте її вдома. Уважно слідкуйте за симптомами, проконсультуйтесь із сімейним лікарем. Якщо у родині кілька дітей, намагайтесь тримати хворих і здорових дітей окремо.

Останні дані про COVID-19 в Україні та світі

За цю добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Харківській (1687), Одеській (1262), Дніпропетровській (1065), Житомирській (1042) і Запорізькій (1037) областях. Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Протягом минулої доби у світі виявили 319 340 нових випадків COVID-19. Так, у Великій Британії – 39 962 випадки, в РФ – 35 660, в Туреччині – 24 792. В Україні – 20 791 зараження, в США – 17 580. В Європі наша країна третя за кількістю нових хворих.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?