У МОЗ пообіцяли нові договори на придбання вакцини проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ пообіцяли нові договори на придбання вакцини проти COVID-19

У МОЗ пообіцяли нові договори на придбання вакцини проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Україна станом на початок 2021 року все ще очікує надходження повноцінної вакцини проти коронавірусу COVID-19. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов тим часом оголосив про підготовку до підписання кількох нових договорів з цього приводу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у середу. 6 січня.

За його словами, відомство не може надати подробиць з цього приводу.

"Я не маю права до підписання договорів розголошувати, з якими компаніями і на якій стадії підписання ми знаходимося. Але можу сказати, що найближчим часом у нас будуть підписані інші договори з компаніями, які будуть постачати вакцини в Україну", - пояснив Степанов.

Нагадаємо, перша у світі кампанія з масової вакцинації проти COVID-19 розпочалася у Великій Британії ще до Нового року. До британців незабаром приєдналися Сполучені Штати.

Нещодавно у Всесвітній організації охорони здоров'я підтвердили, що вакцинація почалася вже у 30 країнах світу. Утім, до України відповідні процеси ще не дісталися.

Станом на ранок 6 січня в Україні зареєстрували 1 090 496 випадків коронавірусу від початку пандемії. Добове зростання становить 6 911.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я уклало перший контракт на постачання в Україну вакцини проти коронавірусу. Йдеться про отримання у "максимально короткі терміни" препарату компанії Sinovac Biotech. За оприлюдненими даними, переговори з китайським виробником тривали з вересня 2020 року.

Передбачається, що перша партія з 700 тисяч доз надійде до України у перші 30 діб з моменту офіційної реєстрації в КНР. Третя фаза клінічних досліджень препарату завершується 7 січня, а вже незабаром її використання затвердять.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?