У МОЗ попередили, які заходи можуть ввести через штам Дельта
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ попередили, які заходи можуть ввести через штам Дельта

У МОЗ попередили, які заходи можуть ввести через штам Дельта
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, що готові ввести низку додаткових заходів для превентивного стримування нового штаму коронавірусу “Дельта”, який походить з Індії.

Джерело: Кореспондент

За словами міністра Віктора Ляшка, поки що жодного випадку відповідного штаму на території України не зареєстровано. Водночас влада вже вивчає ймовірні заходи для введення.

“Ми на Кабміні розглядали можливість посилити контроль за людьми, які приїжджають з чотирьох країн - Великої Британії, Індії, РФ і Португалії, де найбільша циркуляція так званого вірусу “Дельта”, - пояснив він.

Ляшко додав, що про новий штам відомо його стрімке поширення у порівнянні з усіма попередниками, а також здатність його з більшою ймовірністю призвести до госпіталізації.

“Це призводить до того, що досить швидко заповнюються лікарні, зокрема, ми бачимо це в Росії”, - звернув увагу міністр.

Що відомо про штам Дельта

У березні індійське населення зіткнулося з надзвичайно стрімким поширенням нового різновиду інфекції B.1.617, що спричинило нову хвилю епідемії у країні. Ця хвиля захворюваності виявилася буквально катастрофічною за кількістю випадків та смертей — лікарні виявилися переповненими, щодня реєстрували десятки чи навіть сотні тисяч нових інфікованих.

Раніше стало відомо про поширення у світі штамів, які походить, ймовірніше, з Великої Британії, Північноафриканської республіки, Бразилії.

Новий штам Дельта плюс

Також в Індії офіційно підтвердили виявлення ще одного варіанту, який назвали “Дельта плюс”. Поки що кількість випадків сягнула кілька десятків.

У Міністерстві охорони здоров’я Індії підтвердили, новий штам AY.1 з більшою легкістю поширюється, йому легше приєднатися до інших клітин у легенях, він потенційно може витримати боротьбу з моноклональними антитілами, а також потужне вливання антитіл для штучної нейтралізації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?