У МОЗ пояснили, як пройдуть місцеві вибори у карантин
Категорія
Політика
Дата публікації

У МОЗ пояснили, як пройдуть місцеві вибори у карантин

У МОЗ пояснили, як пройдуть місцеві вибори у карантин
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я нагадало громадянам України про правила безпеки під час голосування на місцевих виборах. Міністр Максим Степанов зауважив, день виборів вже незабаром — це неділя, 25 жовтня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця 21 жовтня.

За його словами, відомство розробило пакет ексклюзивних правил для проведення заходів.

"Уже в неділю відбудуться місцеві вибори. Підтримати своїх кандидатів на виборах прийдуть мільйони українців. Але не треба забувати, що у день виборів у COVID-19 немає вихідного дня. І дуже важливо, щоб всі ці заходи пройшли в максимально безпечній атмосфері. МОЗ запропонувало відповідні правила, у який спосіб повинні відбуватися вибори, і ці правила були підтримані", - пояснив Степанов.

Він зауважив, перед стартом роботи керівник окружної комісії повинен визначити відповідального за опитування виборців на вході, щоб виявили людей з ознаками респіраторних захворювань.

На вході до кожної виборчої дільниці мають бути антисептики та інформаційні матеріали стосовно карантинних обмежень і правил безпеки.

Також перед входом та у приміщенні для голосування нанесуть розмітку, що вказуватиме безпечну дистанцію поміж людьми. Виборчі дільниці мають у разі можливості забезпечити виборцям окремі вхід та вихід. Стіл з бюлетенями не повинен збирати біля себе понад трьох людей.

Водночас усі поверхні у приміщенні мають піддаватися дезінфекції.

Нагадаємо, карантин по всій Україні чинний до 31 грудня 2020 року. Утім. навіть без продовження він прямо торкався місцевих виборів, адже тривав до 31 жовтня до нового рішення уряду.

Як повідомляв ONLINE.UA, всеукраїнське опитування, яке президент України Володимир Зеленський вирішив провести в день місцевих виборів, 25 жовтня, буде мати політичні наслідки. Влада втілить в життя рішення українців, які у відповідях опитування поділяться своєю думкою щодо того, що найбільше їх турбує.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?