У МЗС оцінили ймовірність держперевороту в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МЗС оцінили ймовірність держперевороту в Україні

У МЗС оцінили ймовірність держперевороту в Україні
Джерело:  online.ua

В українському МЗС цілком серйозно сприймають дані про можливу організацію держперевороту, як складової частини гібридної тактики Кремля. Зовнішні дестабілізаційні фактори супроводжуються внутрішнім розхитуванням ситуації. Таку думку під час сьогоднішнього брифінгу для іноземних журналістів озвучив глава відомства Дмитро Кулеба. 

Джерело: брифінг МЗС

Чиновник переконаний, що "останній мірі військово-наступальної операції" Росії однозначно передуватимуть "системні і сміливі спроби дестабілізувати Україну зсередини всіма доступними для Росії засобами".

“Ми дуже серйозно розглядаємо інформацію... про потенційний переворот в Україні, і ми залишаємося надзвичайно пильними, наші правоохоронні органи вивчають цю інформацію, і ми, звичайно, проінформуємо наших партнерів з оновленнями в міру їх надходження", — заявив міністр.

Відповідаючи на питання про важливу роль у ймовірному перевороті Збройних сил, глава МЗС констатував, що військові в нашій країні мають неабиякий авторитет. Однак радше ухилився від прямої відповіді, лише зазначивши, що в нього немає достатніх доказів того, що військове керівництво неприхильне щодо обраного уряду.

"Я не можу коментувати інформацію, доступну нашим правоохоронним органам, на даний момент... Але керівництво армії прихильне суверенітету, демократично обраному уряду і керівництву України... Тож у мене немає ніяких доказів зворотного... Коли справа стосується таких делікатних випадків, як потенційний переворот, ми повинні бути гранично обережні з формулюваннями...", — додав Кулеба.

Нагадаємо, під час пресконференції в п'ятницю президент Зеленський заявив, що йому з власних джерел стало відомо про підготовку "держперевороту" за участі українського бізнесмена Ріната Ахметова. Зі свого бок, олігарх назвав такі заяви "суцільною брехнею".

Треба додати, що західні ЗМІ, поширюючи тезу Зеленського, вказували не про переворот, а про путч. Основною різницею цих форм заколоту є ключова роль в останньому військових сил країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?