У МЗС заявили про готовність Росії напасти на Україну через кілька тижнів
Категорія
Україна
Дата публікації

У МЗС заявили про готовність Росії напасти на Україну через кілька тижнів

У МЗС заявили про готовність Росії напасти на Україну через кілька тижнів
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба попередив, що Росія буде готова до нападу через декілька тижнів. Він закликав міжнародне співтовариство стримати президента Росії Володимира Путіна від подальшої агресії.

Джерело: пресслужба МЗС України

Під час пресконференції для зарубіжних ЗМІ Кулеба пояснив, що нарощування російських військових сил на кордоні України зараз є більш потужним, ніж в 2014 році. Він підкреслив, військові приготування РФ мають стратегічний характер, і зараз від дій України та інших держав залежить, чи вдасться утримати Путіна від подальших агресивних кроків.

"Кількість російських військ у українських кордонів зараз більше, ніж було в 2014 році. Це означає, що ми не можемо виключати що завгодно. Ми не можемо бути впевнені, чи вирішить Москва почати нову стадію агресії проти України. Але очевидно, що вони будуть готові зробити це за кілька тижнів ", - попередив Кулеба.

Глава МЗС України назвав три причини небезпечної поведінки Кремля. Перша причина - збільшити тиск на Україну і завершити війну на Донбасі виключно на умовах Путіна та без спроб пошуку компромісу. Друга причина криється в тому, що Путін хоче продемонструвати всьому демократичному західному світові, що влада РФ будуть робити все, що захоче, і не буде враховувати думку міжнародної спільноти й звертати уваги на санкції.

Однак, як вважає Кулеба, причина путінської агресії проти Украиїни може бути і внутрішньополітичною. Міністр пояснив, що Путін і правляча партія втрачають електоральний рейтинг в результаті корупції і погіршення якості життя росіян, тому Кремль намагається за допомогою військової мобілізації згуртувати населення перед майбутніми парламентськими виборами.

Ситуація на Донбасі і на кордонах України на 21 квітня

Ситуація на Донбасі залишається складною. У ранковому зведенні штабу ООС йдеться, що напередодні російсько-окупаційні війська 9 разів порушували перемир'я. Бойовики вели вогонь із заборонених 82-мм і 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних системи і стрілецької зброї. Під ворожий вогонь потрапили захисники Південного, Старогнатівки, Золотого-4 і Водяного.

У ніч на 21 квітня окупанти вже тричі відкривали вогонь по позиціях ООС. Мінометний обстріл вівся поблизу Пєсків, Південного і Первомайського.

В даний час до кордонів прибули додаткові сили РФ і загальна чисельність російських військових досягає вже 103 тисяч осіб. До Криму стягнули вже більше 40 тисяч військових і десятки бойових кораблів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?