У НАТО дали обіцянку Україні напередодні переговорів з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО дали обіцянку Україні напередодні переговорів з Росією

У НАТО дали обіцянку Україні напередодні переговорів з Росією
Джерело:  online.ua

10 січня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг публічно дав обіцянку офіційному Києву — він заявив, що члени Альянсу не підуть на жодні компроміси з Росією щодо питання членства України. Про це політик повідомив перед початком Комісії Україна-НАТО, яка наразі відбувається в Брюсселі. 

Джерело: сайт НАТО

Столтенберг дав обіцянку Україні щодо переговорів з РФ

Ми дуже чітко заявляли, що ми не підемо на компроміс щодо права жодної держави у Європі обирати свій власний шлях, у тому числі щодо безпекових домовленостей, частиною яких вона хоче бути. Тому фундаментальним є непорушення цього принципу, - наголосив генсек НАТО.

Політик звернув увагу на те, що винятково Україна та 30 союзників НАТО мають право вирішувати, коли наша країна зможе стати повноцінним членом блоку.

Єнс Столтенберг (фото - nato.int)

За словами Єнса Столтенберга, Альянс залишається відданним своєму рішенню, яке було ухвалено під час Бухарестського самітіув 2008 році - як відомо, відповідно до нього, Україна у майбутньому може стати членом блоку.

Ми зберігаємо відданість цьому рішенню, і ми допомагаємо Україні рухатися до членства, імплементуючи реформи, - підкреслив очільник Альянсу.

Що відомо про заплановані перемовини НАТО й РФ

Як уже згадувалося раніше, 12 січня повинне відбутися засідання Ради Росія-НАТО, яку генерельний секретар Єнс Столтенберг скликав після висунення командою Володимира Птуіна так званих "гарантій безпеки" і вимоги нерозширення блоку.

За словами політика, США та НАТО мають намір обговорити з офіційною Москвою "контроль над озброєннями, зусилля щодо забезпечення більшої прозорості військової діяльності, навчань, а також ліній зв'язку".

Читайте також:

  • Генсек НАТО Єнс Столтенберг озвучив очікування від переговорів з Росією: що важливо знати

  • У Зеленського відповіли на звинувачення Путіна щодо активів СРСР: перші подробиці

  • У Володимира Путіна нарешті відреагували на пропозицію України щодо Донбасу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?