У НАТО є консенсус щодо членства України — Стефанішина
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО є консенсус щодо членства України — Стефанішина

У НАТО є консенсус щодо членства України — Стефанішина
Джерело:  online.ua

Як стверджує віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, усі 30 країн-членів НАТО погоджуються з необхідністю вступу України до Альянсу. З такою заявою вона виступила під час Київського безпекового форуму.

Джерело: "Європейська правда"

Стефанішина заявила про консенсус у НАТО щодо майбутнього членства України

Ольга Стефаніша підтвердила, що офіційний Київ уже досяг певного прогресу у питанні наближення до НАТО.

Так, за її словами, під час останньої міністерсьокої зустрічі у Бухаресті всі 30 країн-членів НАТО погодилися з необхідністю надання Україні членства в Альянсі.

Члени НАТО підтвердили, що двері перед Україною відкриті. Важливо, що це рішення не є повторення висновку Бухарестського саміту 2008 року. Це новий потужний сигнал, і дуже важливо, що він показує: ніхто не боїться тиску РФ, - розповіла українська віцепрем'єрка.

Як стверджує Ольга Стефанішина, члени Альянсу мають намір, використовуючи політичні інструменти, тиснути на Угорщину, яка через питання нацменшин блокує участь України у політичних зустрічах союзників.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг уточнив, що головним завданням для країн Альянсу наразі залишається допомога нашій країні у війні з Росією, і лише після перемоги можна буде говорити про її повноцінний вступ у блок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?