У НАТО оцінили ймовірність нового нападу РФ на Молдову
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО оцінили ймовірність нового нападу РФ на Молдову

У НАТО оцінили ймовірність нового нападу РФ на Молдову
Джерело:  online.ua

Нещодавно український лідер Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що команда очільника Кремля Володимира Путіна доволі довго готувалася до державного перевороту в Молдові. У НАТО уже оцінили ймовірність нового нападу РФ на країну.

Джерело: TVR INFO

Чи може РФ незабаром знову напасти на Молдову - прогноз НАТО

Згідно з даними заступника генсека НАТО Мірча Джоане, наразі новий напад армії Росії на Молдову залишається малоймовірним.

Я казав і повторюю, що ми не бачимо ризику неминучого військового нападу на Молдову з боку Росії. З дуже простих причин: у них не вистачає ресурсів, щоб доїхати до Одеси, Придністров'я і замкнути петлю, – пояснив представник Альянсу.

За його словами, попри це офіційна Москва не припиняє використовувати весь арсенал гібридної війни проти Молдови.

Насамперед йдеться про мітинги проти чинної влади, які є однією зі спроб повалити демократичний режим в країні.

Спроба повалити обраний демократичний режим є активною операцією. Мобілізація політичних сил, комунікація, дезінформація, брехня використовуються в дуже великих масштабах у Молдові (росіянами – ред.), – попередив Мірча Джоане.

Ексочільник розвідки Молдови спрогнозував, коли у Придністров'ї можуть початися бунти

Колишній голова розвідки Молдови Юрій Брічаг звертають увагу на те, що люди, які проживають в окупованому Росією Придністров’ї, не збираються воювати з Україною.

На його переконання, якщо очільник Кремля віддасть наказ про вторгнення на територію нашої країни, у "ПМР" можуть початися бунти.

Основна частина населення Придністров’я не хоче війни. Люди хочуть жити мирно. Ба більше, розумієте, у нас тут уже немає жодної різниці. Чи між людьми, які народилися у Придністров’ї, чи тими, хто народився в Республіці Молдова, - пояснив Брічаг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?