У НАТО заговорили про розміщення сотень тисяч військових на кордоні з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО заговорили про розміщення сотень тисяч військових на кордоні з РФ

У НАТО заговорили про розміщення сотень тисяч військових на кордоні з РФ
Джерело:  online.ua

Члени НАТО почали активно обговорювати посилення східних кордонів з Росією своєю технікою та військовим контингентом до 300 тисяч солдатів. На переконання керівництва блоку, це повинно зменшити ризики розширення Росією війни за межі України.

Джерело:  Politico

НАТО боїться розширення війни за межі України

Як вдалося дізнатися американським журналістам, Альянс планує зробити все можливе, щоб зупинити країну-агресорку, якщо Кремль захоче розширити війну за межі України.

У зв'язку з цим у НАТО заговорили про укріплення своїх східних рубежів й можливість направлення на лінію кордону до 300 тисяч своїх солдатів.

Що важливо розуміти, такі дії вимагають від 30 членів блоку серйозної координації і великих зусиль, щоби вони надали військових, місця для тренувань, велику кількість зброї, спорядження та боєприпасів.

Однак із погодженням дій можуть виникнути складнощі, оскільки багато країн Альянсу без того занепокоєнні недостатніми власними запасами боєприпасів, поповнення яких вимагає часу і фінансів. Військове керівництво країн НАТО має подати оновлені регіональні плани оборони. Посадовці Альянсу висувають ідею, що його кордони з РФ мають охороняти до 300 тисяч військових, повідомляє видання, - пише видання.

Як НАТО планує організувати оборону на кордоні з Росією

Як вдалося дізнатися журналістам, перший ешелон військ Альянсу, найімовірніше, може складатися з близько 100 тисяч солдатів, готових до висування протягом 10 днів.

Його ядро будуть складати солдати з Польщі, Норвегії, Естонії, Латвії і Литви.

Другий ешелон військ підтримуватиме цих військових, готових до розгортання протягом 10-30 днів з таких країн, як Німеччина.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?