У НАТО закликають членів блоку перейти до "воєнної економіки" заради України
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО закликають членів блоку перейти до "воєнної економіки" заради України

У НАТО закликають членів блоку перейти до "воєнної економіки" заради України
Джерело:  online.ua

На переконання глави Військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера, члени блоку повинні якомога швидше перейти до "воєнної економіки", щоб задовольнити потреби Збройних сил України на тлі війни з армією РФ.

Джерело:  RTP

НАТО може розглянути перехід до "воєнної економіки"

Нам потрібно збільшувати виробництво оборонної промисловості, і про це вже все більше і більше говорять на державному рівні. Це може означати пріоритетність певної сировини, певних виробничих потужностей, необхідних для оборонної промисловості, а не для цивільної. Ці пріоритети слід обговорювати, зокрема, щодо воєнної економіки в мирний час, – наголосив Роб Бауер.

Він також звернув увагу на те, що протягом останніх 25 років світова економіка працювала за принципом "час від часу", однак війна в Україна підтвердила, що це хибний підхід.

Обидві сторони витрачають багато боєприпасів і руйнівних матеріалів: танків і авіації. Обидві сторони повинні купувати багато сировини та боєприпасів, щоб продовжувати воювати. Проблема для обох полягає в тому, що оборонна промисловість як на Заході, так і в Росії потребує збільшення обсягів виробництва, – пояснив свою позицію топ-представник НАТО.

За його словами, реалізація переходу на "воєнну економіку" потребує змін настроїв населення країн-членів блоку.

Ми повинні зробити так, щоб росіяни не виграли війну в Україні. Якщо вони це зроблять, ми матимемо набагато більшу проблему під кутом зору грошей і оборони: росіяни будуть на наших кордонах, – озвучив попередження Роб Бауер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?