У Німеччині назвали три варіанти порятунку Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині назвали три варіанти порятунку Північного потоку-2

У Німеччині назвали три варіанти порятунку Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини намагається всіма силами врятувати російський газопровід Північний потік-2 від санкцій США, стверджуючи, що заблокувати проєкт неможливо, на чому наполягає команда американського лідера Джо Байдена і провідні країни Європейського Союзу. Джерела в Бундестазі розповідають, що команда канцлерки Німеччини Ангели Меркель обговорює, як задовольнити претензії американців і змусити їх відмовитися від санкцій щодо компаній, що беруть участь в будівництві скандального трубопроводу. У німецькому уряді стверджують, що не можуть відмовитися від Північного потоку-2, так як за цим послідують багатомільярдні позови, тим більше, що потребу в природному газі доведеться заповнювати. Колишній посол Німеччини в США і Великій Британії, глава Мюнхенській конференції з питань безпеки Вольфганг Ішингер пропонує команді Меркель запропонувати США компроміс, щоб Вашингтон відмовився від блокування Північного потоку-2. Він назвав три варіанти порятунку газопроводу, на які може погодитися Вашингтон. Свій план Ішингер озвучив в інтерв'ю Der Spiegel, передає ONLINE.UA.

Ішингер пропонує німецького уряду три компромісних варіанти. На його думку, Німеччина може впровадити в проєкт механізм екстреної зупинки роботи "Північного потоку - 2", а також укласти з США і ЄС енергетичний договір, спрямований на якнайшвидший перехід до поновлюваних джерел енергії, зміцненню цілісності європейського газового ринку і посилення підтримки України. Крім того, Ішингер вважає ефективним посилення тиску на "Газпром", щоб Росія і ЄС покращили відносини, що посприяє завершенню проєкту без перешкод.

"У будь-якому випадку Берліну потрібно тісно працювати з партнерами в Європейському союзі, з Україною і Вашингтоном", - вважає Ішингер.

Раніше вже повідомлялося, що в Бундестазі розмірковують над тим, щоб використовувати трубопровід як "запірний механізм", щоб була можливість припиняти поставки газу по ньому, якщо Росія скоротить обсяги газу, які транспортуються через Україну. У команді Меркель також не виключають, що доведеться тимчасово зупинити будівництво на час продовження переговорів з США. Також в якості компромісу в ФРН думають над тим, щоб значно збільшити інвестиції в енергетичний сектор України і посилити співпрацю в області енергетики.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Байдена прокоментували можливу угоду з Німеччиною по Північному потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?