У Німеччині підштовхують владу до рішучих дій проти РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині підштовхують владу до рішучих дій проти РФ

У Німеччині підштовхують владу до рішучих дій проти РФ
Джерело:  online.ua

Понад 70 німецьких експертів з питань Східної Європи та міжнародної безпеки у відкритому листі рознесли вщент "східну політику" офіційного Берліна й звернули увагу на те, що її потрібно негайно докорінно скоригувати.

Джерело:"ЄП"

У Німеччині вимагають різко змінити політику щодо РФ

За словам авторів листа, попри те, що їхня країна є "найбільшою економічною силою в Європі", останні 30 років вона просто байдуже спостерігає за діями Росії й нічого не робить, щоб її нарешті зупинити.

Німецькі експерти вважють недостатніми потужні санкції за окупацію українського Криму і агресію на Донбасі.

Вони також звертають увагу на те, що скандальні газогони "Північний потік-1" і "Північний потік-2" "проклали шлях до вторгнення Росії в Україну" і "повністю усунули залишковий економічний вплив Києва на Москву".

Подальша не більше ніж словесна чи символічна реакція Берліна на "російські ревізіоністські авантюри" лише спонукає Кремль до "нових ескапад, - наголосили ініціатори звернення.

Фото — unsplash.com

Не можна миритися з демонстративним порушенням Росією основоположних принципів ООН, ОБСЄ та Ради Європи (офіційно визнаних і самою Москвою!) у Східній, а тепер і в Північній Європі. Політика Німеччини щодо Росії має бути докорінно скоригована. Якщо Берлін і надалі обмежуватиметься словесними чи символічними реакціями на російські ревізіоністські авантюри – це буде, як і в минулому, лише підштовхувати Кремль до нових, - підкреслили автори листа.

Вони також нагадали про особливу відповідальність Німеччини як ключової країніиЄС, НАТО та західної спільноти загалом.

Експерти закликають нарешті ліквідувати розрив між своєю публічною риторикою та реальною практикою у Східній Європі.

На переконання фахівців, це необхідно втілювати за допомогою політичних, правових, дипломатичних, громадянських, технічних та економічних інструментів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?