У Німеччині викрили чергового російського вченого-шпигуна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині викрили чергового російського вченого-шпигуна

У Німеччині викрили чергового російського вченого-шпигуна
Джерело:  online.ua

Правоохоронні органи Німеччини затримали чергового російського шпигуна. Він працював в одному з університетів країни і збирав важливу інформацію для російських спецслужб.

Джерело: прокуратура Німеччини

Німецькі правоохоронці уточнили, що російський вчений-шпигун Ільнур Н. працював науковим співробітником науково-технічної кафедри в університеті Німеччини - в якому саме виші не уточнюється. У період з жовтня 2020 року по червень 2021 року він як мінімум тричі зустрічався зі співробітником російської іноземної секретної служби. На двох з цих зустрічей він передавав інформацію з території університету в обмін на грошові виплати.

У генпрокуратурі зазначають, що 19 червня росіянин Ільнур Н. постав перед судом в першому засіданні. Вдома і за місцем роботи затриманого провели обшуки.

Офіційних коментарів влади Німеччини та Росії по цьому інциденту пока немає.

Що відомо про затриманого російського шпигуна в Німеччині

Розлідувач з групи Bellingcat Христо Грозев вважає, що затриманий в Німеччині російський вчений-шпигун працював асистентом на факультеті машинобудування в Університеті Аугсбурга. На сайті цього вищу дійсно працює співробітник під ім'ям Ільнур Нагаєв, що збігається з даними Генпрокуратури про затриманого шпигуна.

Фото Ільнура Нагаєва з сайту університету Аугсбурга

Відзначається, що до цього Нагаєв працював в Російській академії наук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?