У Парижі знову спалахнули протести через ухвалення пенсійної реформи
Категорія
Світ
Дата публікації

У Парижі знову спалахнули протести через ухвалення пенсійної реформи

У Парижі знову спалахнули протести через ухвалення пенсійної реформи
Джерело:  online.ua

Під час останньої демонстрації в Парижі, яка проводилася на знак протесту проти планів уряду підвищити пенсійний вік у Франції, відбулися сутички між поліцією та учасниками заходу.

Джерело: Reuters

У Парижі знову спалахнули протести

Увечері у п'ятницю сталися заворушення, коли президент Франції Емманюель Макрон вирішив затвердити суперечливу пенсійну реформу за спеціальною процедурою без голосування у парламенті.

У Франції на площі Згоди виникли сутички між поліцією та демонстрантами, які виступали проти пенсійної реформи, затвердженої президентом Макроном без голосування у парламенті. Деякі учасники мітингу скандували гасло "Макрона у відставку!" Влада використовувала сльозогінний газ для розгону протестувальників.

За непідтвердженими даними є постраждалі з обох сторін.

Що відомо про протести у Парижі

Внаслідок такого рішення президента Франції Еммануеля Макрона на вулицях Парижа відбулися масові демонстрації проти планів уряду підвищити пенсійний вік у країні. На площі Згоди біля будівлі Національної асамблеї зібралися протестувальники, деякі з яких скандували "Макрона у відставку!" Щоб припинити безлад, поліція застосувала сльозогінний газ. У ході аналогічних зіткнень з поліцією минулого вечора було затримано понад 100 людей.

Згідно з пропозицією уряду, з 1 вересня 2023 року по 2030 рік пенсійний вік мав би поступово збільшуватися з 62 до 64 років із підвищенням на 3 місяці щороку. Крім того, необхідний період сплати внесків для отримання пенсії у повному розмірі збільшиться з поточних 42 до 43 років до 2027 року. Однак ця пенсійна реформа не підтримується більшістю населення, що викликало серію масових протестів у Франції.

За даними опитувань громадської думки, більшість виборців виступають проти змін, що пропонуються урядом у пенсійній системі. Організації, такі як профспілки та групи протестувальників, попередили, що продовжуватимуть проводити страйки та демонстрації навіть у разі ухвалення законопроекту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?