У Польщі назвали ключову умову для вступу України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Польщі назвали ключову умову для вступу України в НАТО

У Польщі назвали ключову умову для вступу України в НАТО
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони Польщі Маріуша Блащака, перемога України у розв'язаній Кремлем злочинній війні стане ключовим кроком на зустріч до вступу в НАТО. 

Джерело: "Укрінформ"

Україна має перемогти РФ для вступу в НАТО

За словами Блащака, Польща на боці України в питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції.

Однак на сьогодні, за його словами, найважливішим завданням є гарантування того, що Україна вистоїть як суверенна держава.

Ми повинні мобілізувати якомога більше військових, економічних і фінансових ресурсів, щоб виграти цю війну. Безперечно, перемога України є її найважливішим кроком до можливого вступу до структур НАТО, - підкреслив голова міноборони Польщі.

Блащак зазначив, що на саміті НАТО у Вільнюсі буде "чудова нагода" поговорити про перспективи України у Північноатлантичному альянсі.

На мою думку, фундаментальним принципом Альянсу є збереження відкритих дверей до НАТО для нових членів. Інтеграція України до європейської та євроатлантичної спільноти стане найкращою інвестицією для стабільності на нашому континенті, - наголосив очільник міноборони Польщі.

Польща виступає за прискорений вступ України до ЄС

Зокрема, президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що вступ України до ЄС є спільною метою його країни разом із Чехією.

У нас немає жодних сумнівів, що Україна має стати частиною Євросоюзу. Її вступ до спільноти - наша велика політична мета, - зазначив Дуда.

Президент Польщі підкреслив, що Україна має величезний потенціал у сфері сільського господарства, природних ресурсів та промисловості. Один із найперспективніших векторів розвитку взаємодії Польщі та Чехії - спільна робота з відновлення України.

Президент Чехії Петр Павел зауважив, що війна проти України згуртувала країни Центральної Європи та посилила їхню роль у Євросоюзі.

Ми з усією серйозністю зрозуміли, де знаходяться справжні цінності та яка ціна співпраці з друзями та союзниками. Ми усвідомили, який потенціал має наша частина Європи, - зазначив президент Чехії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?