У Польщі заявили про вступ у війну проти РФ у разі поразки України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Польщі заявили про вступ у війну проти РФ у разі поразки України

У Польщі заявили про вступ у війну проти РФ у разі поразки України
Джерело:  online.ua

За словами посла Польщі у Франції Яна Емеріка Рощишевського, у разі поразки України у розв'язаній Кремлем злочинній війні, Польща вимушена буде втрутитись в конфлікт.

Джерело:  WP

Польща вже готується до війни з РФ 

Тому або Україна сьогодні буде захищати свою незалежність, а якщо вона цього не зробить, то ми будемо змушені втягнутися в цей конфлікт, тому що наші вищі цінності, які є основою нашої цивілізації, перебувають під загрозою, тому у нас не буде вибору, - заявив Рощишевський, коментуючі передачу Україні Польщею винищувачів МіГ-29. 

НАТО планує посилити східний фланг на тлі загрози агресії РФ 

НАТО найближчими місяцями активізує зусилля з накопичення озброєння вздовж східного кордону альянсу і виділення десятків тисяч військовослужбовців, які можуть вирушити на допомогу союзникам на першу вимогу.

Однак, щоб це сталося, НАТО має переконати окремі країни надати різні елементи: солдатів, навчання, поліпшення інфраструктури - і, що особливо важливо, велику кількість дорогої зброї, обладнання та боєприпасів.

Оскільки країни вже занепокоєні своїми запасами боєприпасів, а Україна гостро потребує додаткових снарядів і зброї від союзників, існує ризик, що не всі союзники НАТО виконають свої обіцянки зробити внесок у нові плани альянсу.

За даними видання, цієї весни військові лідери представлять оновлені регіональні плани оборони, покликані допомогти переглянути те, як альянс захищає 1 мільярд своїх громадян.

Чисельність військ буде значною: офіційні особи говорять про те, що для реалізації нової моделі буде потрібно до 300 тис військовослужбовців НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?